Pentru a avea un păr frumos și des, este necesar să luați câteva măsuri de precauție chiar și atunci când îl pieptănați. Deși pare o activitate simplă și banală, există câteva măsuri de precauție pe care ar trebui să le luați pentru a evita ruperea acestuia. Să le descoperim împreună!
Cuprins
1. Folosiți un pieptene cu dinți largi
Folosirea unui pieptăn cu dinții largi sau a unei perii cu dinții rari (și cu peri moi) este o tehnică esențială pentru a vă pieptăna părul fără a-l rupe. Spre deosebire de periile cu peri strânși, pieptenii cu dinți largi ajută la descurcarea nodurilor, reducând în același timp ruperea. Un pieptene din lemn este, de asemenea, potrivit, în timp ce pieptenii și periile cu peri metalici nu sunt recomandate, deoarece pot deteriora suprafața scalpului.
De asemenea, pieptenii cu dinți deși și plastic sunt de evitat, deoarece ar putea rupe părul și îl pot face foarte electric.
În plus, în special pentru părul creț, este de preferat să folosiți un pieptene cu dinți rari, în mod ideal din lemn.
2. Pieptănați-vă întotdeauna părul cu mare grijă
Ar trebui să dedicați timp procedurii de două ori pe zi timp de 10 minute. În acest caz, pieptănarea prelungită are mai multe beneficii. Trecerea lui prin păr de 2-3 ori nu este suficientă, deoarece masează și capul, îmbunătățește circulația sângelui și distribuie uniform secreția glandelor sebacee pe toată lungimea.
Există un mit conform căruia trebuie să ne pieptănăm părul de cel puțin 100 de ori. Totuși, ceea ce contează nu este de câte ori treceți peria prin păr, ci cât de atent și corect o faceți. Începeți întotdeauna prin vă pieptăna părul de la vârfuri până la rădăcini, înaintând treptat prin noduri. Această metodă blândă reduce stresul asupra părului și previne deteriorarea.
3. Evitați să-l pieptănați când este ud
Nu vă grăbiți să vă pieptănați imediat după spălarea părului. Deoarece scalpul este aburit după dușul fierbinte ceea ce face ca porii acestuia să fie dilatați, iar acest lucru poate duce la smulgerea ușoară a părului din foliculul vulnerabil. De asemenea, este ușor să deteriorați structura părului: părul umed este extrem de susceptibil la întindere. În schimb, îl puteți usca cu un prosop din microfibră și lăsa să se usuce în mod natural. Abia apoi puteți trece la pieptănare.
Sfat: dacă totuși doriți să vă pieptănați părul atunci când este ud, ar trebui sa folosiți un spray pentru îngrijirea și descurcarea părului, care previne apariția nodurilor, facilitează descurcarea și protejează fierle de păr. Cu un balsam, acesta este în general mai ușor de pieptănat și de periat.
4. Aplicați o loțiune hidratantă pentru păr
Firul de păr deshidratat este de multe ori încurcat și fragil. Din această cauză, îl veți rupe dacă folosiți forța. Sfatul este să folosiți întotdeauna o cremă de păr, care este capabilă să vă mențină echilibrul hidrolipidic corect al pielii și părului. Iar ca un adevărat impuls al hidratării, imediat ce părul este plin de nutrienți, aplicați un strat subțire de ulei vegetal. Nuca de cocos, migdalele si jojoba sunt printre cele mai bune în acest scop.
În plus, prezența uleiului va permite fibrelor de par să alunece unele peste altele, facilitând astfel descurcarea.
Cât de des ar trebui să vă pieptănați părul pentru a nu-l rupe?
Este important să pieptănați părul în mod regulat. Cu toate acestea, nici nu ar trebui să exagerați cu acest obicei. Cel mai bine este să vă periați părul de două ori pe zi, de exemplu dimineața când vă treziți și seara înainte de a merge la culcare. Acum știți cum să vă pieptănați părul fără a-l rupe!
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.