Trebuie să recunoaștem, mulți dintre noi nu ne putem lipsi de cuptorul cu microunde. Și dacă apare o problemă cu acesta, cum ar fi o scurgere de radiații, atunci acest lucru ne poate afecta sănătatea. Prin urmare, este foarte important ca aceste radiații să nu se piardă în niciun fel din cuptor. Având în vedere că aparatele de bucătărie trebuie să treacă teste riguroase de siguranță înainte de a ajunge pe piață, cei mai mulți dintre noi avem încredere în producători că vor exista scurgeri. În continuare, vom afla cum putem verifica rapid dacă există scurgeri din cuptorul nostru cu microunde.
Cuprins
Metode de testare pentru verificarea scurgerilor de radiații
Iată câteva modalități prin care putem verifica dacă din cuptorul cu microunde există eventuale scurgeri de radiații, astfel încât să avem certitudinea că suntem protejați:
1. Metoda telefonului
La fel ca cuptoarele cu microunde, telefoanele mobile emit radiații, deși la o frecvență diferită. Prin urmare, dacă vom plasa telefonul în cuptorul cu microunde și închizând ușa, nu ar trebui să-l putem suna, deoarece undele nu pătrund în interior. Dacă se întâmplă acest lucru, poate însemna că aparatul nostru are „scurgeri” sau poate că modelul este proiectat în așa fel încât prezintă emisii la anumite frecvențe; Cuptoarele cu microunde au de obicei o frecvență de 2,45 gigaherți, în timp ce undele celulare au de obicei 850 de megaherți și chiar 1,9 gigaherți.
2. Metoda laptopului
Undele Wi-fi sunt identice cu cele emise de cuptorul cu microunde. Și pentru a testa dacă cuptorul nostru cu microunde prezintă scurgeri de radiații, pentru început va trebui să-l oprim. Apoi, vom pune laptopul care trebuie să fie echipat cu o placă de rețea wireless 802.11 (WLAN) în cuptor. Trebuie să fie conectat la rețea. Închidem ușa și dăm ping laptopului. Astfel, laptopul nu trebuie să răspundă la ping-ul nostru, în caz contrar, cuptorul cu microunde va avea scurgeri.
3. Metoda cheii
Prin această modalitate vom afla dacă radiația care se pierde creează scântei pe cheie. În acest caz, închidem și pornim cuptorul cu microunde. Legăm o cheie la aproximativ 5-10 cm de uşă. Cheia nu trebuie să facă scântei. Cel mai bine este să întunecăm camera pentru a putea vedea mai bine scânteile.
4. Inspecție vizuală
Cel mai probabil, radiația ar putea trece pe lângă garniturile uzate ale ușii sau prin găurile apărute, permițându-i cuptorului cu microunde să lase radiația să treacă. Prin urmare, va trebui să inspectăm cu atenție cuptorul cu microunde pentru a detecta eventualele garnituri uzate, urme de găuri sau fisuri.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.