Aproape întotdeauna, când gătiți pe aragaz particulele de grăsime împreună cu aburul se ridică și se așterne atât pe suprafețele deschise – mese, uși, suprafețe decorative, cât și în dulapurile închise, se imprimă în crăpăturile mobilierului. Și dacă mobilierul este din lemn sau metal, poate fi destul de dificil să spălați grăsimea întărită fără a deteriora suprafața mobilei. Din fericire, există câteva modalități și remedii eficiente de a curăța grăsimea de pe mobila de bucătărie. În continuare, vi le vom prezenta rând pe rând.
Cuprins
Cum se degresează mobila de bucătărie în funcție de suprafață?
Există remedii universale naturale și ușor de făcut în casă care au la bază ingrediente simple și care sunt capabile să îndepărteze eficient petele și reziduurile de grăsime de pe toate tipurile de mobilia de bucătărie. Evident, însă, este bine să țineți cont de materialul din care este confecționat mobilierul dvs. Deși este adevărat că unele materiale, precum laminatul, necesită o întreținere destul de simplă, este bine să ținem cont și de faptul că există remedii specifice și sfaturi pentru a curăța suprafețele mai delicate, de la mobilierele de bucătărie din lemn, și până la cele din oțel.
Cum se îndepărtează grăsimea de pe mobilierul din lemn?
Îndepărtarea petelor de grăsime de pe dulapuri și blaturi de bucătărie din lemn este foarte ușoară dacă știți cum. Pentru a avea o bucătărie curată, frumoasă, fără prea mult efort, puteți folosi următorii agenți naturali de îndepărtare a grăsimilor:
Oțet alb și săpun de Marsilia
Primul și cel mai eficient mod a curăța urmele de grăsime de pe mobilierul de bucătărie din lemn, mai ales atunci când sunt foarte groase și evidente, este combinarea a două substanțe cu o eficacitate mare de degresare: oțetul alb și săpunul de Marsilia.
În acest caz, ideal ar fi să amestecați 1 L de apă fierbinte cu un pahar de oțet alb și 30 de grame de fulgi de săpun de Marsilia. După obținerea unui amestec omogen, îl puteți folosi ca agent de curățare pentru mobila dvs. Ștergeți suprafețele cu o cârpă din microfibră și apoi clătiți: oțetul alb dizolvă grăsimile, în timp ce săpunul de Marsilia curăță și parfumează. Mobilierul dvs. va arăta ca nou!
Apă și suc de lămâie
Un alt produs de curățat foarte ușor de preparat, care vă va lăsa mobila super curată este apa și sucul de lămâie. Trebuie pur și simplu să încălziți 500 ml de apă și să turnați zeama de la o lămâie proaspătă: agitați și puneți amestecul într-un vaporizator sau o sticlă cu pulverizator.
Pulverizați pe mobilă și lăsați-o să acționeze câteva minute înainte de clătire: sucul de lămâie acționează rapid asupra celor mai mici particule de grăsime, dezlipindu-le de pe suprafețele de lemn și lăsând un miros frumos.
Ulei și bicarbonat de sodiu
Deși pare imposibil de crezut, există o alegere bună de a îndepărta grăsimea din bucătărie cu ulei și bicarbonat de sodiu! Pentru a obține amestecul, umpleți un pahar mic cu ulei și adăugați câteva linguri de bicarbonat de sodiu. Când amestecul este gata, umeziți o hârtie de unică folosință și întindeți amestecul pe toata suprafața afectată de grăsime. Apoi, cu o cârpă curată și puțin săpun lichid, îndepărtați amestecul și gata! Veți avea o mobilă de bucătărie strălucitoare. Acest sfat este ideal pentru suprafețe precum dulapuri sau uși și, în general, pentru a elimina grăsimea din bucătărie.
Tricloretilena și pudră de talc
Dacă petele de grăsime sunt într-adevăr încrustate și foarte greu de scos, încercați tricloretilena. Frecați pata cu o cârpă înmuiată în tricloretilenă și adăugați niște pudră de talc, așteptând ca aceasta să se usuce. Odată uscată, frecați-o și în cele mai multe cazuri, pata va dispărea complet.
Cum se îndepărtează grăsimea de pe mobilierul din metal?
Curățarea grăsimii de pe rafturile și mobilierul de bucătărie de metal poate fi un adevărat coșmar. Din fericire, există câteva remedii și trucuri care vă pot ușura munca. Iată care cele mai bune dintre acestea:
Oțet alb și bicarbonat de sodiu
Uneori, grăsimea se poate depune și pe părți ale mobilierului din metal sau oțel, de exemplu mânerele sau unele hote.
Pentru o curățare eficientă, amestecați oțet alb (150 ml) și 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu într-un bol cu apă (aproximativ 500 ml). Apoi, înmuiați o cârpă în ea și frecați suprafețele cu grăsime.
Alcool etilic denaturat
Pentru a degresa mobilierul de bucătărie din metal, pur și simplu turnați puțin alcool etilic denaturat direct pe pete și lăsați-l să acționeze 5-10 minute. Apoi, clătiți cu apă din abundență: datorită acțiunii puternice de curățare a alcoolului, petele de grăsime de pe oțel sau inox se vor șterge.
Detergent de vase
Detergentul este o metodă bună dacă nu puteți să îndepărtați murdăria din metal. Într-un vas cu apa călduță amestecați puțin detergent până face spumă. Apoi, cu un burete sau o cârpă, treceți spuma peste pete și frecați ușor. La final, ștergeți suprafața din oțel sau inox cu o cârpă umedă pentru a îndepărta spuma și o cârpă uscată pentru a usca.
Degresant comercial
Pe piață puteți găsi multe produse degresante eficiente pentru a îndepărta grăsimea de pe mobilierul de bucătărie de metal cu puțin efort. Pentru cele mai bune rezultate, urmați instrucțiunile producătorului.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.