Home Diverse, Frumusete, Nou Cum scăpam de coșurile de pe spate, brațe sau de pe fund?
DiverseFrumuseteNou

Cum scăpam de coșurile de pe spate, brațe sau de pe fund?

Acneea (coșuri), este o inflamație a pielii, care poate apărea în special în perioada adolescenţei, cu precădere pe suprafaţa tenului în stadiul modificărilor hormonale. Cu toate acestea, acnee poate apărea la persoanele de orice vârstă și oriunde corp, inclusiv limba, organe genitale, fese si brate. În cazul brațelor, acneea poate apărea datorită modificărilor hormonale, pielii uscate și datorită celulelor moarte depozitate in porii de par sub piele. Pentru a scăpa de această problemă, Jurnalul24 vă oferă cateva sfaturi pentru a știi cum să eliminați coșurile de pe brațe, spate și de pe fund.

Acneea – cauze

În cele mai multe cazuri, acneea este produsul unor pori înfundaţi, o afecţiune a epidermei apărută ca urmare a unei hipersecreţii a glandelor sebacee.

Pe faţă, pe gât şi pe spate se regăsesc cele mai multe glande sebacee care au capacitatea de a produce o substanţă uleioasă, numită sebum, ce ajută pielea să fie impermeabilă şi, în plus, o ajută să nu se usuce.

Apoi, trebuie să ştim că acneea nu este cauzată de infecţii, dar cu toate astea infecţiile pot înrăutăţi situaţia.

Astfel, acneea este rezultatul unor factori multipli precum celulele de piele moarte, sebumul în exces, înmulţirea bacteriilor şi o componentă hormonală.

Cum se tratează acneea de pe spate, brațe și de pe fund?

Cea mai buna recomandare în cazul coșurilor de pe corp este să mergeți la un consult dermatologic, deoarece doar acestea poate stabili cu exactitate gradul inflamației și poate prescrie tratamentul ideal.

Pentru a elimina coșurile de pe spate, brațe și de pe fund este necesar să purtați țesături moi și suple, care nu irită pielea și o lasă sa respire. De asemenea, este de dorit sa evitați hainele strâmte, care nu fac decât să sufoce pielea și sa agraveze problemele. Faceți dus cât mai des posibil. În special în urma exercițiului fizic, curățați pielea cât mai repede posibil, pentru a evita înfundarea porilor.

Creme și soluții care tratează coșurile de pe corp

Dacă nu aveți timp să stați la soare pentru a vedea dacă problema dispare în mod natural, aveți posibilitatea să tratați coșurile prin aplicarea unui medicament keratolitic pe baza de uree sau de acid salicilic pe care îl puteți cumpăra de la farmacie. Cremele keratolitice elimină excesul de keratină și îmbunătățește aspectul tenului.

Soluție naturală pentru a elimina coșurile de pe brațe

Ingrediente:

120 ml apă de trandafiri
5ml de alcool camforat
2,5g de acid salicilic
4g de sulf precipitat
2,5g de rezorcină

Amestecați bine aceste substanțe înainte de a le folosi și aplicați acest amestec o dată pe zi, doar pe coșuri și în zonele aspre. Atenție însă, această soluție nu trebuie aplicată sub nici o formă pe față.

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!