Home Frumusete, Nou Cum scăpăm de petele de pe față și de umbra de deasupra buzei superioare?
FrumuseteNou

Cum scăpăm de petele de pe față și de umbra de deasupra buzei superioare?

pete-pe-fata
Multor femei le apar pete pe față sau o umbră întunecată pe buza superioară, care poate fi o problemă de piele temporară sau o caracteristică facială constantă, și există anumite metode ce ajută la eliminarea acesteia. Iată care sunt metodele prin care puteți scăpa de petele maronii de pe față și de umbra de deasupra buzei superioare!

Ce sunt petele maronii de pe față?

Leziunile care apar de obicei pe frunte, în zona perioculară, deasupra buzei superioare, în zona obrajilor și, mai rar, în zona gâtului definește noţiunea de melasma, care este o afecțiune întâlnită mai ales la femei.

Care sunt cauzele apariției petelor maronii și a umbrei de deasupra buzei superioare?

Unul dintre cele mai frecvent motiv pentru apariția petelor este smulgerea sau epilarea cu ceară, fără aplicarea protecției solare. După epilat, zona devine sensibilă, și, prin urmare, se recomandă folosirea unei creme cu SPF 50.

O altă explicație a petelor din jurul gurii este că pot fi transmise în familie prin factorii genetici predispozanți, adică existența în familie a unor persoane cu probleme similare.

De asemenea, tulburările hormonale din timpul pubertății, sarcina sau menopauza poate produce pete pe piele.

O altă cauză a petelor este folosirea de contraceptive orale, care pot crește sensibilitatea pielii la soare.

Totodată, folosirea unor creme cosmetice care conțin derivați de gudron pot cauza umbre în jurul mustății și pete maronii pe pielea feței.

Cum se tratează petele pe față și de umbra de deasupra buzei?

Aplicați o cremă cu protecție solară SPF 30

Pentru a ajuta la îndepărtarea petelor de pe față, aplicați o loțiune cu protecție solară SPF 30. Petele închise poate fi cauzate de melasma, și din nefericire, soarele poate crește simptomele melasmei astfel încât, petele pot devini mai închise, de aceea trebuie să utilizați o cremă de protecție împotriva razelor UVA si UVB, care ajută la eliminarea pigmenților închiși de pe piele.

Încercați terapia cu lumină intens pulsată (IPL)

Dacă doriți să eliminați umbrele de la mustață și petele maronii de pe față, încercați terapia cu lumina intens pulsata (IPL). Puteți merge la o clinica specializată pentru a încerca un tratament cu IPL (lumina intensa pulsata). Este una dintre cele mai eficiente metode de a scăpa de petele pe piele și de a distruge melanina fără a deteriora pigmentul pielii, printr-o metodă nedureroasă și fără efecte secundare.

Aplicați o mască exfoliantă pentru a elimina petele apărute după epilat

O altă metodă de a elimina umbrele de sub mustată este să realizați o mască exfoliantă prin amestecarea a unei cești de zahar brun cu 3 linguri ulei de măsline. Aplicați exfoliantul pe pielea unde există pete, frecați timp de un minut prin mișcări circulare, apoi clătiți cu apă rece. Acest tratament va elimina celulele moarte din piele, dar și porii.

Consultați medicul dermatolog

Puteți merge la un consult dermatologic pentru a va oferi mai multe opțiuni de tratament. Pentru unii, o cremă sau un unguent care conține tretinoin, acid kojic și acid azelaic poate ajuta la estomparea pigmenților de culoare închisă de pe față. În plus, medicul dermatolog vă poate prescrie o crema cu hidrochinonă, care albește în mod eficient pielea, astfel încât umbra va deveni mai estetică.

Acordă o notă acestui articol!

Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!