Home Nou Cum se ascut foarfecele: 3 moduri simple și practice pentru a le încerca acasă
Nou

Cum se ascut foarfecele: 3 moduri simple și practice pentru a le încerca acasă

Foarfecele își pierd foarte ușor tăișul, fie din cauza timpului de utilizare, fie a modurilor incorecte de utilizare. Dar asta nu înseamnă că trebuie să fugim imediat și să cumpărăm alte foarfece. Există câteva metode ușoare, ieftine și foarte rapide de a ascuți o foarfecă acasă. Să aflăm câteva practici simple și rapide!

Cum se ascute o foarfecă folosind o piatră ponce?

Prima metodă de ascuțire a foarfecei acasă presupune utilizarea pietrei ponce, dar rezultatul final va fi o ascuțire impecabilă și de durată. Dacă nu aveți așa ceva acasă, o puteți cumpăra dintr-un magazin de produse de îngrijire sau de bricolaj. Începeți prin lubrifierea pietrei ponce cu un ulei corespunzător, apoi așezați-o pe o suprafață plană. Plasați lama foarfecelor astfel încât unghiul ei să se potrivească cu cel al pietrei și începeți să frecați lama înainte și înapoi, de la bază până la vârf. Repetați operația de mai multe ori și faceți același lucru cu cealaltă lamă.

Cum să ascuți foarfecele folosind un borcan de sticlă?

Este posibil, apoi, să ascuțiți lamele foarfecelor folosind orice borcan de sticlă, sticlă de suc sau o cană de sticlă. Pentru asta, trebuie să introduceți borcanul de sticlă în gura foarfecei. Fără a folosi prea multă forță, faceți mișcări de închidere și deschidere cu foarfecele, ca și cum ați încerca să tăiați borcanul. Trebuie să repetați manevra de mai multe ori. Aveți grijă că foarfecele vor deteriora sticla.

Același lucru se poate face, dar prin plasarea foarfecelor pe gâtul unei sticle de sticlă. În câteva momente, tăișul foarfecei va deveni lucios!

Cum să ascuți foarfecele cu o cutie de băuturi răcoritoare?

Când foarfecele nu mai taie, le puteți puteți ascuți folosind o cutie de aluminiu. Este o idee, practică și economică, în care puteți să reciclați acest material înainte de a-l arunca definitiv la coșul de gunoi. De asemenea, în acest caz, va fi suficient să tăiați în mod repetat suprafața cutiei, având grija ca lamele să străbată întreaga lor lungime.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (2 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!