Home Nou Cum se face brânza de casă fără cheag?
Nou

Cum se face brânza de casă fără cheag?

Brânză proaspătă este greu de făcut în casă? Cu siguranță nu, iată o rețetă pentru a o pregăti fără cheag.
Brânza proaspătă se obține prin diferite procedee care încep în mod normal, din lapte de vacă, oaie sau capră, cu adăugarea unui acid pentru a obține coagularea proteinei din lapte (cazeină), care poate fi cheag, zer, iaurt, suc de lămâie sau oțet. În acest articol, ne vom concentra pe obținerea brânzei folosind zerul de la brânză, în loc de cheag.

În brânza de casă fără cheag, zerul acidulează masa de lapte într-un mod similar cu cheagul, adică prin determinarea desprinderii cazeinei. Cazeina se leagă în lanțuri lungi care încorporează particule de grăsime și apă. Dacă doriți să faceți o brânză maturată de casă, atunci va trebui să aveți răbdare să așteptați ca acele particule de apă să se separe bine de lapte.

Ingrediente pentru prepararea brânzei de casă fără cheag

  • 1,5 litri de lapte integral proaspăt;
  • 200 de grame de smântână lichidă;
  • 1 linguriță de sare fină (eventual de mare și integrală);
  • 550 de grame de zer sau iaurt.

Prepararea brânzei fără cheag

1. Turnați laptele împreună cu smântâna într-o oală adâncă din oțel inoxidabil (pentru a evita vărsarea laptelui în timpul gătitului) și încălziți la foc mediu timp de aproximativ 5 minute.

2. Adăugați sare, amestecați constant amestecul cu o lingură de lemn și lăsați-l la foc mic încă aproximativ 1 minut, fără a-l lăsa să dea în fiert.

3. Odată ce începeți să vedeți că ies bule mici, stingeți focul, adăugați 550 de grame de zer sau iaurt și amestecați din nou rapid. De asemenea, la fel de bine, puteți face brânză fără cheag, adăugând 100 de grame de suc de lămâie (în loc de zer sau iaurt), iar rezultatul va fi același.

4. Acoperiți vasul care conține brânza cu un capac și înfășurați-l în două prosoape pentru a vă asigura că temperatura se menține cât mai constantă.

5. Lăsați-l să stea timp de cel puțin 30 de minute, fără să descoperiți sau să mutați brânza în curs de formare.

6. După acest timp, turnați totul într-un tifon așezat pe un bol, lăsând zerul să se scurgă și să se formeze o pastă destul de consistentă.

7. După ce s-a separat brânza de zer, transferați-o în strecurătoare și lăsați-o câteva ore, astfel încât să se scurgă bine.

8. Când brânza și-a lăsat tot excesul de lichid, puneți o farfurie sub strecurătoarea și introduceți-o la frigider.

9. Brânză dvs. de casă fără cheag este gata.

Vă recomandăm să nu aruncați zerul, deoarece este foarte ușor și rapid să pregătiți din nou cu acesta o brânză gustoasă și cremoasă de casă.

5/5 - (3 votes)
Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!