Când participați la un eveniment festiv, la un eveniment social și la alte evenimente formale, trebuie neapărat să purtați un costum elegant care se asortează cu o cravată distinsă, și mai ales bine călcată. Însă din păcate, călcatul cravatei, nu este atât de simplu pe cat ar părea la prima vedere. Mai ales când vine vorba de materiale delicat pe care trebuie să aveți mare grijă să nu le deteriorați. Din acest motiv, o să vă oferim cele mai bune trucuri, astfel încât să puteți călca o cravată de mătase șifonată și să faceți ca această piesă vestimentară să arate impecabil!
Sfaturi pentru spălatul și călcatul cravatei
Cravatele nu trebuie spălate niciodată în mașina de spălat, chiar și în regim delicat, ci doar manual. Nu le frecați, stoarceți sau răsuciți. Este suficient să scufundați cravata timp de 30 de minute pe fundul unui lighean cu apă cu săpun și să o îndreptați ușor, astfel încât să ia o poziție orizontală. Frecați ușor petele cu un burete moale. Murdăria puternică se îndepărtează cu un agent de îndepărtare a petelor – se dizolvă în apă caldă și se înmoaie timp de 20 de minute. Apa trebuie să aibă între 30-40 de grade. La final, clătiți cu apă rece de la robinet.
În ceea ce privește călcatul, țesăturile folosite la fabricarea unei cravate, precum mătasea, poliesterul sau lâna, sunt foarte fragile și nu tolerează foarte bine căldura. Prin urmare, această operațiune trebuie efectuată cu prudență și moderație. Dacă aveți un aparat de călcat cu abur sau un fier de călcat cu abur, cu atât mai bine. Nu trebuie să folosiți niciodată un fier de călcat direct pe o cravată. Există posibilitatea să o ardeți! Pentru a face acest lucru corect, introduceți întotdeauna o cârpă între fierul de călcat și țesătură și setați temperatura fierului de călcat la cea mai scăzută temperatură (mai puțin de 140° C) și alegeți opțiunea „mătase”.
Un truc simplu atunci când folosiți fierul pentru a o călca, este să luați cravata și să introduceți o formă de carton în interiorul acesteia. Tot ce trebuie să faceți, este puneți cravata pe un carton, să schițați dimensiunea, să o decupați și să treceți la călcat, așa cum am spus deja, așezând o cârpă de bumbac curată și umedă între materialul cravatei și fierul de călcat. Când terminați de călcat, scoateți cartonul și păstrați-l pentru data viitoare când aveți nevoie.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.