Home Nou Cum se calculează cantitatea de alcool dintr-o băutură?
Nou

Cum se calculează cantitatea de alcool dintr-o băutură?

Urmareste-ne pe Google News

Conținutul de alcool al unei băuturi depinde de concentrația de alcool și de gradele conținutului. Există variații largi în ceea ce privește concentrația de băuturi alcoolice utilizate în diferite țări. În acest articol, vă arătăm care este formula și cum se calculează cantitatea de alcool dintr-o băutură!

Tăria alcoolică este exprimată în grade și măsoară conținutul absolut de alcool în 100 cmc, adică procentul de alcool pe care îl conține o băutură; adică un vin care are 13 grade, înseamnă că 13cc din fiecare 100cmc, este alcool pur, adică 13%. Gradul alcoolic este exprimat pe ambalaj sub formă de (°) sau ca% vol.

Formula pentru a calcula cantitatea de alcool din băuturi

Cantitatea de alcool conținută într-o băutură se obține prin aplicarea formulei următoare:

Grame de alcool = grade de băutură X mililitri X 0,8/100.

Să vedem câteva exemple specifice.

Un pahar cu bere de 350 ml, care are aproximativ 5 grade alcool, vă va aduce un total de 14 grade alcool. 5 X 8 = 40 și 40 X 0,35 = 14. Asta înseamnă că puteți bea un litru pe zi, fără ca ficatul sau corpul dvs. să sufere grave consecințe.

Vinul are în general aproximativ 13 grade alcool. Prin urmare, un pahar de 300 ml de băutură vă va oferi aproape 21 de grame de alcool. 13 X 8 = 104 și 104 X 0,3 = 31,2. Astfel încât, puteți consuma două pahare mici de vin pe zi, fără să vă facă probleme.

Votca are un conținut de alcool de 30 de grade. De aceea, în acest caz, doza recomandată este mai mică. Dacă luăm, de exemplu, un pahar mic de aproximativ 100 ml, atunci 30 X 8 = 240 și 240 X 0,1 = 24. Prin urmare, nu există probleme dacă beți zilnic un pahar cu votcă pe zi.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!