Home Diverse Cum se calculează numărul de persoane la o masă?
Diverse

Cum se calculează numărul de persoane la o masă?

Urmareste-ne pe Google News

Dacă doriți să organizați un eveniment și nu știți câți invitați încap la o masă, în acest articol vă oferim un ghid scurt pentru a face calculul, astfel încât oaspeții dvs. să se simtă cât mai confortabil.


Câte persoane încap la o masă?

Atunci când invitați un număr mare de prieteni, rude, etc., dar nu sunteți siguri cu privire la dimensiunea maximă pe care o poate avea masa, este timpul să știți câte persoane pot sta la o masă.
În esență, spațiul necesar fiecărui invitat va fi de minimum 70 sau 75 cm. Aceasta este dimensiunea de bază care nu trebuie să fie mai redusă de atât.

În afară de distanță, trebuie să țineți cont și de posibilele obstacole, cum ar fi picioarele mesei, precum și ceea ce să puneți pe ea (numărul de obiecte) pentru ca oaspeții dvs. să nu stea incomozi.

Înainte să așezați invitații la masă este întotdeauna recomandat să țineți cont de spațiu, drept urmare este recomandat să lăsați o distanță de aproximativ un metru pentru fiecare oaspete în parte. Cu toate astea, nu exagerați, pentru că dacă distanța este prea mare oamenii pot avea dificultăți în a vorbi unul cu celălalt, dar și dificultăți de acces la platourile cu mâncare. Spațiul excesiv sau neadecvat este considerat a fi de cinci metri între fiecare oaspete.

Numărul de persoane la mese rectangulare

În mod cert, ideal ar fi să folosiți mesele dreptunghiulare, deoarece este mai simplu de împărțit invitaților, precum și de calculat dimensiunile.
De exemplu, pentru șase persoane, poate fi suficientă o masă cu dimensiunile de 1,50 x 0,80 cm.

Câte persoane încap la o masă rotundă?

În cazul meselor rotunde, va trebui să luați în considerare diametrul (linia dreaptă care trece prin centru și se unește cu două puncte opuse ale cercului) pentru a calcula numărul de invitați care vor sta la masă.

Având în vedere că fiecare persoană are nevoie de aproximativ 70 cm de spațiu, pentru a sta 8 persoane la o masă vom face următorul calcul:

8 persoane x 70 cm = 560 cm / Pi (3.14) = 178,34 cm.

În concluzie, pentru 8 persoane veți avea nevoie de o masă de 178 cm în diametru.

Câți oameni încap la o masă dreptunghiulară?

În cazul în care masa este dreptunghiulară, la capăt, se va potrivi în mod normal 1 scaun. Rețineți că lățimea meselor va fi în mod normal de cel puțin 75 sau 80 cm (cele obișnuite), și pot ajunge la o lățime de până la 90 sau 100 cm.

Pentru oricare dintre opțiuni, scaunul ocupă aproximativ 40 sau 50 cm, în funcție de forma acestuia.

Pentru ca invitații dvs. să stea confortabil, minimul dimensiunii pentru fiecare persoană în parte va fi de 60 cm. Luând în considerare acest detaliu important, mai jos vă oferim o referință despre câte persoane încap la cele mai obișnuite mese dreptunghiulare.

La o masă de 90 cm lățime x 120 cm lungime pot sta 4 persoane

La o masă de 90 cm lățime x 160 cm lungime pot sta 8 persoane

La o masă de 90 cm lățime x 240 cm lungime pot sta 10 persoane

La o masă de 90 cm lățime x 300 cm lungime pot sta 12 persoane

Comentarii pe Facebook
5/5 - (2 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!