Home Diverse Cum se calculează vârsta lunară în funcție de calendarul chinezesc?
Diverse

Cum se calculează vârsta lunară în funcție de calendarul chinezesc?

Urmareste-ne pe Google News

Calendarul chinezesc este un instrument tradițional foarte vechi, esențial în cultura asiatică. Omenii îl folosesc pentru aflarea vârstei lunare, pentru a prezice sexul unui copil, pentru a afla zodia de naștere chinezească sau din curiozitate. De aceea, în acest articol vă vom învăța cum să îl folosiți și dvs. pentru a afla toate aceste informații!

Calendarul chinezesc

Calendarul chinezesc este unul dintre cele mai vechi instrumente din lume. A fost inventat și dezvoltat în anul 2637 înainte de Iisus Hristos de către împăratul Huangdi, făcându-l unul dintre cele mai vechi „obiecte cronologice” din istorie.

Calendarul chinezesc este folosit în special în timpul unei sarcini pentru a defini vârsta lunară a bebelușului, dar și cea a mamei și/sau a tatălui. Ar putea fi chiar posibil să prezică sexul viitorului sugar (dacă este fata sau băiat) fără a mai apela la o ecografie.

Pașii pentru calcularea vârstei lunare

Primul pas, este să adăugați un an vârstei dvs. actuale. În mod cert, în calendarul chinezesc, vârsta începe la momentul concepției. Ceea ce înseamnă că atunci când te naști, ai de fapt 1 an de zile.

Faceți un calcul suplimentar dacă v-ați născut în ianuarie sau februarie. Calendarul chinezesc este o combinație dintre calendarele solare și lunare bazate pe mișcările soarelui și ale lunii. Acesta este motivul pentru care Anul Nou Chinezesc se încadrează între 21 ianuarie și 21 februarie a fiecărui an. Dacă v-ați născut în ianuarie sau februarie, presupune uneori că sunteți cu un an mai mare, conform calendarului chinez.

Căutați anul nașterii dvs. într-o listă din Anul Nou Chinezesc, pe care o puteți găsi pe Internet. O zi de naștere înainte de Anul Nou Chinezesc înseamnă că ziua dvs. de naștere este contată în anul precedent. De exemplu, în 1980, Anul Nou Chinezesc a fost sărbătorit pe 27 ianuarie. Conform calendarului chinezesc, oricine s-a născut înainte de 27 ianuarie 1990 s-a născut în 1989.

Calcularea vârstei lunare a mamei

Cel mai important pentru a găsi vârsta lunară a mamei este să scădeți anul de naștere chinezesc cu anul curent și nu uitați să adăugați 1 an. De exemplu, dacă v-ați născut în 1990 conform calendarului chinez, veți avea 31 de ani în 2020 (2020 – 1990 = 30 + 1 = 41).

Calcularea sexului bebelușului

Calendarul chinezesc este o metodă foarte veche care ar putea prezice sexul bebelușului. A fost dezvoltat într-un moment în care nu exista niciun medicament, și nici tehnologia nu au făcut posibilă cunoașterea sexului înainte de naștere, dar originea sa exactă nu rămâne cunoscută. Pentru a determina sexul copilului, calendarul chinezesc se bazează pe luna concepției. De asemenea, ia în considerare vârsta viitoarei mame și analizează dacă luna este în creștere sau în scădere.

Mamele care așteaptă un copil pot afla dacă vor avea un băiat sau o fată pe baza calendarului lunar chinezesc, verificând acest tabel care permite comparația lunii concepției și vârsta viitoarei mame în momentul concepției. (F corespunde cu fata și B corespunde cu băiat).

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!