Home Nou Diferența dintre aptitudini și atitudini
Nou

Diferența dintre aptitudini și atitudini

Aptitudinile, precum și atitudinile pozitive sunt calități de care avem nevoie pentru a îndeplini orice sarcină. Dar care este diferența dintre cei doi termeni? Continuați să citiți acest articol pentru a afla care este dintre aptitudini și atitudini!

Aptitudine

Termenul aptitudine provine din limba latină, din cuvântul „aptus” care însemna „bun pentru”, „capabil de” a efectua o anumită activitate în mod adecvat și corect. Aptitudinile sunt abilitățile care se dezvoltă prin educație sau experiență. Aptitudinile nu pot fi dezvoltate fără practică. De asemenea, indică capacitatea de a exercita un anumit loc de muncă sau de a ocupa o anumită poziție. Aptitudinea este naturală sau încorporată.

De exemplu: Are aptitudinile necesare în rezolvarea puzzle-urilor logice, și în domenii cum ar fi IT-ul, matematica, șahul etc.

Atitudine

Termenul de atitudine indică un fel de a fi sau de a se comporta (reprezentând adesea o anumită concepție); comportare în momentul în care se confruntă cu o anumită situație.

Expresii: A lua atitudine = a-și manifesta poziția, a-și afirma (cu hotărâre) punctul de vedere.

De asemenea, este utilizat pentru a indica o postură corporală, în general, condiționată de o stare mentală.

De exemplu: arată respect pentru membrii echipei și personalului din alte departamente sau, de asemenea, participă într-un mod angajat la munca în echipă.

Când se folosește termenul aptitudine și atitudine?

Plecând de la cele două definiții de mai sus, atunci când ne referim la o persoană care este potrivită pentru îndeplinirea unui țel, va trebui să folosim termenul de aptitudine. Pe de altă parte, dacă vorbim despre starea sa de spirit sau despre felul de a fi, trebuie să folosim cuvântul atitudine.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!