Home Diverse Cum se curăță petele de iarbă/gazon de pe blugi sau alte tipuri de pantaloni?
Diverse

Cum se curăță petele de iarbă/gazon de pe blugi sau alte tipuri de pantaloni?

Atunci când mergem într-un parc sau la pădure, alegem să stăm sau să ne jucăm direct pe iarbă, iar acesta este unul dintre multele motive pentru care anumite articole vestimentare, cum ar fi o jachetă de blugi sau pantaloni se pot alege cu pete de iarbă sau verdeață. Când le vom spăla, este foarte dificil de eliminat aceste pete. Din acest motiv, în acest articol vom vedea cum se curăță petele de iarbă sau gazon de pe pantaloni (blugi), astfel încât să nu se strice îmbrăcămintea și să arate ca noi.

Sfaturi pentru a curăța petele de iarbă de pe pantaloni, jeanși (blugi) și haine

Pentru a îndepărta petele de iarbă, gazon, verdeață sau orice altă iarbă de pe haine, trebuie curățate cu glicerină. Pur și simplu, se tamponează petele de iarbă cu glicerină și se lasă soluția să acționeze câteva minute. Apoi, se pune cămașa sau haina pătată la spălat, în mod obișnuit. Pentru a fi mai eficientă, este bine să se încălzească soluția de glicerină câteva secunde la cuptorul cu microunde.

O altă opțiune bună de a îndepărta petele de verdeață de pe blugi include folosirea alcoolului de izopropil sau a alcoolului etilic denaturat. Pentru asta, se aplică o cantitate mică de alcool pe un burete curat și se freacă ușor pe pata de verdeață (mai întâi se verifică eticheta îmbrăcămintei și să face un test într-un loc nevizibil). Apoi, se pune îmbrăcămintea într-o soluție formată din apă caldă și detergent.

De asemenea, un alt remediu util pentru curățarea petelor de iarbă sau gazon de pe blugi este bicarbonatul de sodiu. Primul pas este să se pregătească un recipient cu apă și bicarbonat de sodiu. Apoi, se introduce îmbrăcămintea în soluție și se lăsă amestecul să acționeze până când dispare culoarea verde de pe pantaloni. Din moment ce nu mai există nici o urmă de pată, se clătește îmbrăcămintea cu multă apă rece.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (4 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!