Home Tehnologie Ce este Facebook Lite și la ce folosește?
Tehnologie

Ce este Facebook Lite și la ce folosește?

Tot ce trebuie să știți despre versiunea Facebook Lite care utilizează mai puține date și funcționează pe toate dispozitivele conectate la rețeaua de Internet.

Ce este Facebook Lite?

Facebook Lite este versiunea simplificată a aplicației Facebook pentru mobil, care este definită ca un “client oficial” al celebrei rețelei sociale. “Lite” este termenul anglo-saxon folosit pentru a defini versiunile compacte și reduse ale aplicațiilor.

La ce folosește Facebook Lite?

Facebook Lite a fost conceput să funcționeze de pe orice dispozitiv, în special pe cele care au performanțe mai reduse.

Experiența utilizatorului este aproape identică cu versiunea clasică. Pentru a asigura utilizarea „ușoară“ a rețelei sociale, această aplicație are nevoie de până la 100 de ori mai puțin spațiu de stocare decât platforma standard, astfel încât aceasta poate funcționa fără probleme chiar și de pe dispozitive cu conexiuni 2G.

Pentru a evita creșterea consumului de date sau pentru a întârzia încărcarea conținutului, această platformă nu permite vizualizarea directă a videoclipurilor în cronologie, a imaginilor de fundal acolo unde există și o parte din informațiile de profil din dreptul fiecărui utilizator.

Dezvoltatorii săi afirmă că calitatea funcțiilor, precum și disponibilitatea acestora, nu sunt deloc reduse în versiunea Lite. Partea interesantă este că ocupă mai puțin spațiu de stocare din memoria telefonul dvs. (doar 28,33 MB, iar versiunea normală ocupă 349 MB din memoria internă).

Ce nu are Facebook Lite în comparație cu Facebook?

Versiunea Lite nu vă oferă acces la Facebook Discovery sau Marketplace. În plus, opțiunile multimedia pentru a crea o postare sunt mai limitate, deoarece oferă mai puține opțiuni cum ar fi fotografii 360, difuzări live, crearea de sondaje, schimbarea culorii de fundal a postărilor și alte câteva opțiune.

Messenger Lite

Și dacă nu știați, există și Messenger Lite, o versiune a aplicației de mesagerie care reduce consumul de date și ocupă mai puțin spațiu de stocare. Lucrul bun în legătură cu această aplicație este că puteți scrie, apela și efectua apeluri video. Lucrul rău este că nu are toate opțiunile multimedia ale versiunii complete, cum ar fi transfer de bani, locația în comun și accesul la toate extensiile.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (5 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!