Home Nou, Diverse Cum se curăță petele de lac de pe haine?
DiverseNou

Cum se curăță petele de lac de pe haine?

Urmareste-ne pe Google News

Majoritatea dintre noi credem că curățarea petelor de lac de vopsit sau ojă din haine sau țesături este dificilă. Cu toate acestea, operațiunea este destul de simplă, dar aveți nevoie de câteva produse existente pe piață, care le pot elimina cu brio. În această privință, iată un ghid cu câteva sfaturi utile despre cum să curățați petele de lac de pe haine.

Trucuri pentru îndepărtarea petelor de lac

Petele de lac sunt ușor de îndepărtat dacă folosiți pudră de talc și acetonă. De asemenea, puteți folosi și alți solvenți precum terebentina (sau spirt alb), dar trebuie să luați în considerare faptul că odată aplicați pe anumite țesături, cum ar fi cele din poliester, elastan, nailon sau acril, aceștia pot distruge iremediabil culoarea hainelor. Prin urmare, nu aplicați niciodată astfel de produse pe țesături fără a fi efectuat în prealabil un test pe o zonă invizibilă.

Iată ce trebuie să faceți pentru a scăpa de petele de lac de pe îmbrăcăminte:

  1. Puneți suficientă pudră de talc pe zona pătată cu lac până o acoperiți complet.
  2. Umeziți o cârpă curată și uscată cu acetonă și frecați în zona colorată. Pudra de talc va ajuta solventul să curețe lacul și nu va distruge țesătura.
  3. Pe măsură ce lacul devine lichid, puneți o hârtie absorbantă pe zonă încercând să uscați cât mai mult posibil petele de lac.
  4. Din moment ce petele au dispărut de pe haine, le puteți pune direct în maşina de spălat pentru a le spăla și purta cu mândrie.

După cum ați putut vedea, există mai multe produse cu care puteți îndepărta petele de lac, chiar și cele de ojă de pe haine: sfatul este să verificați întotdeauna pe etichetă instrucțiunile legate de spălare, pentru a vă asigura că tipul de tratament aplicat nu vă deteriorează îmbrăcămintea.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!