Home Nou Cum se curăță petele de marker, stilou sau pix de pe perete?
Nou

Cum se curăță petele de marker, stilou sau pix de pe perete?

Urmareste-ne pe Google News

Cei care locuim într-o casă cu copii este foarte probabil să ne confruntăm la un moment dat cu problema peretelui pătat de desene artistice, realizate în mod obișnuit cu marker-ul, stiloul sau pixul. Și pentru a le curăța fără a lăsa urme vizibile, este necesar să ne înarmăm cu câteva soluții speciale de curățat și urmăm cu atenție sfaturile practice de mai jos, care sunt simplu de implementat. Deci, să vedem cum se elimină petele de marker, stilou sau pix de pe perete!

Pentru a îndepărta petele de pix, stilou sau marker de pe un perete, mai întâi îndepărtăm zona afectată cu un burete înmuiat în apă, în care vom dilua un pic de săpun neutru de Marsilia.

În continuare, lăsăm totul să acționeze o jumătate de oră și apoi clătim bine cu apă caldă. Dacă petele au pătruns adânc și după acest tratament tind să reapară, putem curăța zona murdară a peretelui cu o soluție pe bază de apă și bicarbonat.

De asemenea, există un remediu de casă care elimină cu succes petele de pix de pereți: alcoolul. Pentru a elimina petele de stilu de pe perete, udăm vata de bumbac în alcool până când este absolut înmuiată.

În continuare, punem vată de bumbac pe pata de cerneală de pe perete. Atenție însă, nu trebuie să frecăm pata pentru că o putem întinde pe întregul perete. Pur și simplu, facem atingeri ușoare de pată. După aproximativ 10 secunde, urmărim vata pentru a ne asigura că alcoolul își îndeplinește funcția: diluarea cernelei.

Când observăm că bila de vată de bumbac este plină de cerneală, trebuie să o schimbăm cu una nouă și să repetăm pasul anterior. Este important să nu împrăștiem cerneala pe perete și să creem alte pete. Curățăm întotdeauna puțin câte puțin, îndepărtând cantități mici de cerneală.

După repetarea mișcării de mai multe ori, următorul pas este să umezim o bucată de cârpă (de preferat albă) cu mai mult alcool și să frecăm suprafața peretelui cu aceasta. Astfel, vom elimina toate resturile de cerneală de pe perete. Dacă cârpa se încărcă cu cerneala din marker sau de pasta din pix, avem posibilitatea de a-o schimba.

În cele din urmă, uscăm peretele cu o nouă cârpă curată. Și, asta este tot!

Dacă remediile de mai sus, nu au rezolvat în totalitatea problema petelor noastre, să încercăm să ne îndreptăm atenția către ceva mai modern. Un produs de succes, conform spuselor unor persoane care l-au testat și care l-au revizuit pe diverse site-uri de pe Internet este buretele de curățat casa Mastro Lindo – Gomma Magica (Guma Magică): tot ce trebuie să facem este să-l umezim, să ștergem și să-l trecem într-un mod circular pe pată.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!