Home Nou Cum se curăță petele de pastă corectoare?
Nou

Cum se curăță petele de pastă corectoare?

Pasta corectoare de hârtie este de fapt o vopsea albă cu uscare rapidă, folosită în principal pentru a ascunde sau a corecta erorile de ortografie scrise pe hârtie. Dar nu ajută atunci când vă pătați hainele cu ea. Dacă doriți să știți cum puteți îndepărta petele de pastă corectoare de pe îmbrăcăminte, urmați instrucțiunile de mai jos!

Cea mai practică și utilă rețetă pentru a scăpa de ele este foarte simplă și necesită următoarele ingredinte:

  • Acetonă (sau oțet)
  • Tampon de bumbac (sau o cârpă uscată)
  • Detergent
  • Perie

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți, este să lăsați pata să se usuce, deoarece fiind umedă o veți întinde și mai mult. Odată uscată, răzuiți țesătura pătată cu o perie sau cuțit/spatulă pentru a îndepărta cea mai mare parte a acestui produs.

Verificați dacă lichidul corector este pe bază de petrol sau apă. Dacă este pe bază de petrol, ar trebui să utilizați oțet de alcool sau acetonă pentru a-l dizolva.

Pentru asta, întoarceți îmbrăcămintea pe dos și aplicați acetonă sau un tampon de bumbac îmbibat în oțet (pe pată), recomandăm să folosiți oțet dacă este o haină din material fin.

După, așteptați cîteva secunde, apoi întoarceți din nou îmbrăcămintea și aplicați oțetul sau acetona direct pe pată, frecând cu peria.

În cele din urmă, folosind peria și detergentul, curățați zona afectată a îmbrăcămintei și apoi clătiți.

De asemenea, pentru a îndepărta petele din lichid corector care conține apă, udați pata cu apă și frecați-o cu un tampon de bumbac sau o cârpă până când observați că aceasta a dispărut complet.

La final, fie că lichidul corector este pe bază de petrol, fie pe apă, introduceți hainele în mașina de spălat rufe și lăsați-o să-și facă treaba, și apoi bucurați-vă din nou de haine.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (2 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!