Prietenul tău, copilul tău sau pisica ta a vomat pe podea? Indiferent de cauză, trebuie să știi cum să acționezi și mai presus de toate să o faci în timp util. Dacă voma ajungă să se întărească, pata și mirosul acesteia vor fi mult mai greu de îndepărtat. În acest articol îți vom spune ce produse poți folosi pentru a curăța voma de pe podea și cum poți scăpa de mirosul său neplăcut.
Cum se curăță voma de pe podea?
Excesul de vomă, mai ales cel de pe podea, îl poți curăța foarte simplu și rapid. Însă cel mai important este să previi petele de vomă și mirosul de sucuri gastrice care pot rămâne impregnate în podea pentru mult timp. Acest lucru, îl poți face acoperind voma cu un produs absorbant care facilitează îndepărtarea acesteia.
Pentru aceasta, rumegușul este ideal de presărat peste vărsături, dar în acest caz este posibil să folosești și așternutul pentru pisici, detergentul praf de spălat, bicarbonatul de sodiu sau percarbonatul, sarea sau chiar pesmetul.
Lasă unul dintre aceste produse cu care ai acoperit voma să absoarbă lichidul timp de cel puțin 5 minute, apoi îndepărtează toată mizeria folosind o mătură veche.
Următorul pas este să folosești produse pentru spălarea și igienizarea podelei, pentru a elimina reziduurile de vomă și mirosul acestora, având grijă să folosești produse potrivite tipului tău de podea (de exemplu; pentru lemn, marmură, gresie, etc.).
În acest caz, poți folosi și oțet alb diluat cu apă, pentru a neutraliza mirosul de vomă. Dacă după spălarea podelei rămân mirosuri, încercă să acoperi zona pătată cu bicarbonat de sodiu, un alt produs natural care este capabil să absoarbă complet orice miros degajat și să igienizeze perfect podeaua camerei.
Cum se curăță voma de pe covor?
Dacă în schimb voma a ajuns pe covor, pe lângă eliminarea acesteia din urmă cu hârtie absorbantă, este indicat să presari bicarbonat de sodiu pe pată și să o lași să acționeze cel puțin 15 minute.
Apoi, folosind o cârpă curată, aplică pe pată o soluție formată din: 2 pahare de apă caldă, o lingură de oțet alb și o lingură de detergent.
Tamponează până când covorul a absorbit soluția. Apoi, tamponează cu un burete înmuiat în apă rece și lăsa-l să se usuce în aer liber.
De asemenea, poți scăpa de petele de vomă de pe covor folosind un aparat de curățat cu abur. Aceste aparate de curățare cu abur sunt absolut excelente pentru astfel de pete, deoarece nu lasă nici o urmă de vomă pe covorul tău.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.