Home Nou Cum se curăță WC-ul: trucuri utile
Nou

Cum se curăță WC-ul: trucuri utile

Toaleta este unul dintre elementele casei ce este cea mai utilizată pe parcursul zilei și, din motive evidente, este esențial să o curățați și să o dezinfectați frecvent. Există multe trucuri, remedii naturale și alternative care oferă o curățare și o dezinfectare eficientă a WC-ului. Dacă obiectivul dvs. este să evitați sau să eliminați petele galbene, calcarul depus, precum și germenii/bacteriile pe acest element sanitar, și asta într-un mod simplu și eficient, continuați să citiți acest ghid util!

Cum să curățați WC-ul: remedii naturale pentru albirea și igienizarea acestuia

Pentru a vă curăța în profunzime toaleta, puteți folosi un remediu natural și ieftin pentru a igieniza, albi și elimina calcarul și, care elimină chiar și cele mai dificile și rezistente pete: apă și oțet alb. Pur și simplu, amestecați apă și oțet alb în părți egale și aplicați cu un spray atât pe margine, cât și în interiorul toaletei.
Lăsați timp de 10 minute și apoi terminați curățarea cu produsul pe care îl utilizați de obicei. Această recomandare simplă vă va ajuta să mențineți WC-ul perfect curat.

În mod similar, puteți utiliza alte două ingrediente, mai ales atunci când este necesară eliminarea chiar a petelor galbene și a calcarului de pe WC: borax și suc de lămâie. Turnați două pahare de borax și unul de suc de lămâie într-un recipient: creați o pastă cu consistență cremoasă și aplicați-o pe interiorul vasului de toaletă. Astfel, veți elimina petele, iar lămâia vă va albi vasul de toaletă.

Un truc util pentru curățarea toaletei și eliminarea acumulării de pete și calcar este să folosiți bicarbonat de sodiu și sare. Adăugați 100 de grame de bicarbonat de sodiu și 100 de grame de sare grunjoasă în apa de toaletă. Apoi, folosiți peria de toaletă frecând mai întâi temeinic și apoi trecând-o bine pe interior și pe sub margini. Lăsați să acționeze cel puțin trei ore, de preferință peste noapte. Pe lângă faptul că toaleta va deveni mai albă și mai curată, de asemenea, va fi dezinfectată datorită sării, care va face deasemenea apa mai puțin calcaroasă.

De asemena, pe lângă remediile naturale prezentate mai sus, puteți folosi metode mai tradiționale, cum ar fi înălbitor, sau alternative, cum ar fi Coca-Cola, pentru a elimina chiar și cele mai dificile.

Datorită conținutului sau ușor acid, Coca-Cola poate fi un aliat ideal în curățarea vasului de toaletă. Turnați conținutul unei sticle de coca cola pe WC și lăsați câteva ore. Curățați cu o perie de toaletă pentru a îndepărta sedimentele de calcar și apoi spălați toaleta. În cazul murdăriei persistente, puneți mai întâi băutura într-un recipient de ceramică sau de sticlă și lăsați-o să se încălzească în cuptorul cu microunde. Apoi turnați lichidul fierbinte, dar nu în clocot, în vasul de toaletă: căldura va dizolva chiar și cea mai dificilă murdărie și depunere de calcar.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (2 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!