Home Nou Cum se deblochează o valiză?
Nou

Cum se deblochează o valiză?

Valizele și geamantanele pot fi echipate cu un lacăt tip închidere cu cifru sau cu un lacăt cu cheie. Aceste mici încuietori garantează o protecție împotriva furtului, însă, uneori se poate întâmpla să nu putem deschide valiza din mai multe motive: poate am uitat combinația, am pierdut cheia sau lacătul a fost schimbat. Iar, în acest caz va trebui să urmați un plan de deblocare sau câteva indicații simple care vă vor ajuta să deschideți geamantanul, și care pot varia în funcție de fiecare producător în parte. Iată un ghid simplu pentru a debloca cu succes cifrul sau lacătul unei valize!

De obicei, majoritatea valizelor chiar și cele mai sofisticate cum ar fi Samsonite (care folosește combinații THA), lacătele sunt concepute cu cifre de blocare. Iar, în caz că nu le puteți descuia, este bine să nu forțați lacătul tip închidere cu cifru, ci să vă încercați cu răbdare toate combinațiile posibile: fiind de obicei din 3 sau 4 cifre, doar un număr limitat de combinații sunt posibile, de aceea nu ar trebui să dureze atât de mult.

Pentru asta, ar trebui să dezactivați încuietoarea printr-o combinație. Rotiți roata la stânga pentru a indica primul număr al codului de combinație.

Rotiți din nou roata pentru a indica al doilea număr al codului de combinație. Continuați în acest mod pentru a completa restul codului. Deschideți și veți putea accesa compartimentul principal.

Puteți încerca, de asemenea, un mic truc: apropiați urechea de lacăt, întoarceți numerele și atunci când auziți un țac pentru fiecare număr și combinația devine mai grea de întors, înseamnă că sunteți pe cale de a găsi combinația potrivită și astfel veți putea deschide valiza.

În cazul în care problema apare la rotire, puteți decide, de asemenea, să sunați la numărul de pe broșura de prezentare furnizată la momentul achiziției sau să mergeți cu valiza la cel mai apropiat centru de asistență.

Dacă este încuiată cu cheia, în acest caz situația este diferită: dacă este un lacăt slab sau unul de plastic, un ac sau o scobitoare vor fi suficiente și, odată introduse în gaura cheii, trebuie doar trebui să apăsați pe mecanismul de deschidere.

Dacă lacătul nu se descuie, tot ce vă rămâne de făcut, este să-l tăiați. Pentru asta, înarmați-vă cu un dispozitiv pentru tăiere și începeți operațiunea, încercând să limitați la maximum eventualele daune.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!