Home Diverse Cum se elimină calcarul/tartrul din mașina de spălat?
Diverse

Cum se elimină calcarul/tartrul din mașina de spălat?

Apa dură conține calciu, magneziu, fier, cupru și alte elemente care formează calcar sau tartru în conducte și în cuva mașinii de spălat. Din cauza acestui tartaru, durata de viață a aparatului dvs. va fi redusă considerabil. Prin urmare, este foarte important să efectuați următoarea operațiune pentru a elimina calcarul/tartrul.

Truc pentru a îndepărta calcarul/tartrul din mașina de spălat

În cazul în care simțiți un miros urât de la mașina de spălat, trebuie să-i faceți o curățare completă. Pentru a curăța acumularea calcarului (tartrul) și a murdăriei din mașina de spălat, veți avea nevoie de două ingrediente: oțet și bicarbonat de sodiu.

Primul lucru pe care trebui să-l faceți pentru a elimina tartrul (calcarul), este să programați mașina la cel mai lung ciclu de spălare și la temperatura maximă, fără a pune haine în interior. În funcție de capacitatea mașinii de spălat, adăugați aproximativ 250 ml de oțet și lăsați mașina să funcționeze câteva minute; Acest lucru va ajuta la eliminarea mirosului urât din mașina de spălat.

Deschideți capacul mașinii de spălat cu încărcare verticală și adăugați 30 g de bicarbonat de sodiu, închideți-l din nou și lăsați-o să mai funcționeze încă câteva minute. După ce ați făcut acest lucru și după ce ați amestecat toate ingredientele, deschideți capacul și lăsați apa să stea 30 până la 60 de minute. Puteți folosi o cârpă sau un burete îmbibat în oțet sau bicarbonat pentru a freca resturile de murdărie din mașina de spălat. După ce a trecut suficient timp, puteți finaliza ciclul și puteți curăța resturile de pe partea inferioară și laterală a mașinii de spălat.

În mașinile de spălat cu încărcare frontală, amestecați bicarbonatul de sodiu cu puțină apă și adăugați-l în compartimentul pentru detergent. Turnați oțet în tambur și executați un ciclu de spălare la temperatura maximă. După ce ciclul de spălare este complet, folosiți o cârpă sau un burete pentru a curăța resturile de tartru din mașina de spălat; Acest proces va înlătura mirosul urât de la mașina de spălat.

În plus, atât în cazul mașinilor de spălat rufe cu încărcare verticală, cât și în cel frontale, se recomandă rularea unui alt ciclu complet, fără rufe, pentru a îndepărta resturile de bicarbonat de sodiu și oțet din cuvă.

 

5/5 - (1 vote)
Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!