Home Nou Cum se elimina moliile din casa?
Nou

Cum se elimina moliile din casa?

Moliile pot apărea în casă chiar dacă faceți curățenie aproape zilnic. Multe dintre aceste insecte sunt atrase de anumite țesături. În acest articol, vă prezentam o serie de soluții care vă pot ajuta să eliminați astfel de insecte domestice din casă, cum ar fi moliile.

De ce intra moliile în casă?

Unele specii de molii se hrănesc cu cheratină, o substanță naturală care se regăsește în materiale, cum ar fi blană, lână, pene sau de mătase, astfel încât aceste molii sunt atrase de hainele pe care le avem in casă. Molia este întâlnită în casele oamenilor, pe textile de toate tipurile, precum fibre textile de provenienţă animală, ce conţin cheratină, bumbac, iuta, fibre textile ce conţin celuloză, mătase naturală sau artificială precum şi fibre textile pur sintetice.

Există doar câteva specii de molii care se hrănesc cu țesuturi, deci nu trebui să vă faceți griji pentru fiecare fluture care intră în locuința dvs.

Pentru a elimina moliile din casă puteți folosi o serie de produse industriale, însă multe dintre acestea sunt chimice și pot dăuna sănătății oamenilor, în special copiilor care sunt extrem de sensibili. De aceea, astăzi vom vorbi despre remediile naturiste care elimină moliile din casă.

Cum scapi de molii cu remedii naturiste?

Pentru a ține la distanță și pentru a scăpa complet de moliile din locuință dvs. trebuie doar să tăiați o coajă de lămâie în formă de spirală și să o atârnați în dulap. Puteți, de asemenea, să tăiați o portocală sau o lămâi în bucăți, să o uscați complet, apoi să o așezați în săculeți de pânză în sertare și în colțurile dulapurilor cu haine pentru a elimina cu succes moliile din hainele dvs.

Puteți elimina moliile foarte ușor cu ajutorul unui produs natural: uleiului esențial de cedru. Îndepărtarea moliilor din acasă cu acest remediu natural se face destul de simplu, trebuie doar să înmuiați o bucată de pânză în ulei esențial de cedru și să șlefuiți dulapurile de lemn o dată pe an.

De asemenea, un alt remediu natural care ține moliile la distanță sunt frunzele de dafin. În acest sens, trebuie să lăsați frunzele de dafin să se usuce și să le împrăștiați în locurile în care aveți haine sau țesături textile. Trebuie menționat faptul că aceste frunze, odată uscate, se rup foarte ușor, drept urmare este necesar să le puneți în pungi de pânză pentru a nu se împrăștia.

Cum să faci un remediu natural antimolii?

Soluția naturistă de care vom avea nevoie pentru a realiza un remediu care menține moliile departe de casă trebuie să conțină următoarele produse:

  • Piper negru
  • Cuișoare
  • Frunze uscate de menta
  • Flori de lavandă

Îndepărtați moliile din acasă cu ajutorul produselor naturiste menționate mai sus. Trebuie doar să amestecați piper negru, cuișoare, frunze uscate de mentă și flori de lavandă și să le puneți amestecul în săculeți. Puneți produsul rezultat în partea de jos a dulapurilor, iar cu ajutorul acestuia puteți îndepărta cu succes molii din locuința dvs.

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!