Home Diverse Cum se elimină zgârieturile din sticlă?
Diverse

Cum se elimină zgârieturile din sticlă?

Zgârieturile accidentale sunt inevitabile, însă acestea pot fi rezolvate. În acest articol vom vedea cum se elimină zgârieturile de pe geamuri, atât de pe ochelari, cât și cele de pe orice altă suprafață din sticlă. Iată cum!

Cum se elimină zgârieturile din sticlă cu ajutorul unor soluții?


Eliminați zgârieturile cu ajutorul pastei de dinți

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să curățați suprafața sticlei cu o cârpă din microfibră. Astfel, veți vedea cât de adânci sunt zgârieturile de pe sticlă.
Apoi, aplicați pastă de dinți în zona în care se află zgârietura. Folosiți o cârpă din microfibră pentru a răspândi pasta de dinți.
Așteptați să acționeze asupra zgârieturii. Din moment ce pasta de dinți s-a uscat, îndepărtați surplusul acesteia cu ajutorul unei cârpe uscate. Efectul obținut cu ajutorul acestei soluții va fi astuparea zgârieturilor.

În final, verificați dacă zgârieturile s-au ameliorat. Puteți repeta acest proces pentru a umple zgârieturile și mai mult.

Ceară specială pentru eliminarea zgârieturilor

O altă soluție bună pentru a elimina zgârieturile de pe suprafețele din sticlă este ceara specială pentru zgârieturi pe care o puteți cumpăra de la orice magazin de profil. Pentru a o folosi, va trebui să respectați instrucțiunile din cutia produsului. În mod normal se răspândește pe sticlă și se lăsă să acționeze timp de câteva minute, în funcție de indicațiile primite de la producător.


Alte soluții naturiste care elimină zgârieturile de pe sticlă

Pentru a elimina zgârieturile de pe sticlă trebuie să preparați un amestec lichid cu borax și puțină apă (la temperatura camerei). Înmuiați o bucată de cârpă și frecați zgârieturile geamului sau sticlei în același sens în care au fost făcute dungile. Repetați de câte ori este nevoie până când zgârieturile dispar definitiv de pe sticlă.

O altă soluție perfectă pentru a repara zgârieturile de pe geam este argila și uleiul. Preparați un amestec format din pastă de argilă și ulei de bebeluș sau de gătit. Aplicați această pastă pe o cârpă moale, albă și frecați zgârieturile în direcția în care au fost produse, până când acestea dispar.

De asemenea, puteți opta pentru a utiliza alte produse naturiste, cum ar fi vaselina și bicarbonatul de sodiu pentru a elimina zgârieturile. Amestecați o linguriță de bicarbonat de sodiu cu o linguriță de vaselină. Aplicați acest amestec pe o cârpă moale, albă și frecați în locul în care sunt prezente zgârieturile. Dacă este necesar, repetați până când acestea dispar.


Cum se elimină zgârieturile din sticlă: soluții mai eficiente?


Iată cum să eliminați zgârieturile din sticlă prin șlefuirea suprafeței!

Această metodă este oarecum mai complexă decât cele de mai sus, însă rezultatul acestei proceduri este mai eficient. În acest caz, trebui să șlefuiți întreaga piesă, astfel încât să fie complet uniformă. Prin urmare, va trebui să apelați la un profesionist pentru a urma această procedură.


După cum am văzut în acest articol, imperfecțiunile mici din sticlă pot fi eliminate cu ajutorul unor soluții simpliste, cum ar fi pasta de dinți sau boraxul. În cazul în care zgârieturile sunt foarte mari, este necesar să apelați la un specialist pentru a remedia problema cu pricina.

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!