Home Frumusete, Nou Cum se elimină petele de acnee cu remedii naturiste?
FrumuseteNou

Cum se elimină petele de acnee cu remedii naturiste?

remedii acnee
Acneea este o boală de piele care afectează aproape 9 din 10 adolescenți și două din cinci femei. Ea provoacă pete pe față, gât, piept și, uneori, partea din spate. Persoana afectată poate suferi deseori tulburări emoționale (rușine, depresie, stimă de sine scăzută, etc.). Partea bună este că petele de acnee pot fi eliminate prin folosirea unor produse cosmetice și remedii naturiste acasă. În materialul de mai jos vă vom explica cum puteți elimina petele cauzate de acnee cu produse naturiste.

Alimentația ajută la eliminarea petelor de acnee

Consumând anumite alimente aveți posibilitatea să eliminați mai rapid petele de acnee. Consumați multă apă, aceasta ajută la drenarea și circulația vaselor de sânge și, astfel, repară straturile deteriorate ale epidermei.

Alimentele bogate în vitaminele A, C și E ajută în procesul de vindecare. Aceste vitamine sunt foarte importante pentru a regenera pielea și pentru a atenua petele cauzate de acnee.
Alimentele care conțin minerale, precum zincul pot juca un rol important în procesul de vindecarea a pielii. Doza zilnică recomandată este de 15 mg.

Remedii naturiste împotriva petelor de acnee

 

Suc proaspăt de lămâie

Sucul de lămâie are proprietăți naturale de albire a tenului, astfel încât poate elimina eficient cicatricile cauzate de acnee. Amestecați suc de lămâie cu apă și aplicați amestecul direct pe cicatrici. Așteptați 15 sau 20 de minute, apoi clătiți cu apă caldă.

Notă* Sucul de lămâie trebuie aplicat pe timpul noapti și fără expunerea la soare, deoarece lumina soarelui poate menține petele în piele.

Aloe vera

Frunzele sale cărnoase are puteri de regenerare incredibile. Beneficiile sale asupra pielii sunt foarte cunoscute, în special tratează și elimină vergeturile, arsurile solare, acneea și coșurile. Trebuie să aplicați pe petele de acnee cel puțin o linguriță de pastă de aloe, așteptați de 30 de minute, apoi clătiți cu apă caldă.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are efecte de exfoliere, acționează asupra cicatricilor mici, ceea ce îl face ideal pentru acnee. Udați fața și aplicați un vârf de cuțit de bicarbonat direct pe pete, așteptați câteva secunde, apoi clătiți cu apă caldă.

Notă* Aplicați doar o dată pe săptămână, deoarece bicarbonatul poate deteriora pielea sensibilă.

Cartofi

Cartoful este un remediu natural, datorită conținutului de potasiu, fosfor și sulf, care reduce petele de acnee.
Pentru asta, utilizați o felie foarte subțire de cartofi și frecați în mișcări circulare deasupra zonei afectate. Efectuați această mișcare de o parte, și pe cealaltă parte. Este foarte important să îl utilizați o dată sau de două ori pe zi pentru a scăpa de cicatricile post acnee.

Suc de roșii

Roșia conține vitamina A, care ajută la repararea și întineri pielii. Zdrobiți jumătate de roșii și aplicați-o pe zona cu pete de acnee, așteptați timp de 15 minute și clătiți cu apă caldă.

Miere

Mierea este un remediu natural puternic împotriva coșurilor și a petelor roșii rămase în piele, datorită proprietăților sale antibacteriene calmează cu ușurință pielea și reduce inflamația. Miere trebuie aplicată direct pe acnee, folosind un tampon de bumbac.

Uleiuri esențiale împotriva semnelor lăsate de acnee

Există mai multe tipuri de uleiuri eficiente care elimină petele de acnee. Pentru cele mai bune efecte masați zilnic cicatricile cu uleiurile de mai jos, timp de cel puțin 5 minute.

Ulei de ROSA MOSQUETA
Ulei de Aloe Vera
Uleiul de Calendula
Ulei de Macadamia
Ulei din semințe de zmeură
Ulei de levănțică cu proprietăți antiseptice și de vindecare
Ulei de Cistus (diluat)
Uleiul esențial din lemn de santal

*Atenție, nu toate uleiurile esențiale se aplică în mod direct pe piele, unele trebuiesc diluate înainte.

Tratament pete de acnee

În cazul în care petele au apărut datorită acneei, consultați un medic sau dermatolog.

Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!
Enable Notifications    OK No thanks