Home Nou Cum se curăţă uleiul ars pentru a-l reutiliza?
Nou

Cum se curăţă uleiul ars pentru a-l reutiliza?

Uleiul pe care l-ați folosit pentru gătit conține impurități sau resturi de la alimente, deci este de obicei tulbure și poate avea un miros similar cu mâncarea pe care ați preparat-o în el. Prin urmare, este recomandat să îl curățați pentru a obține un ulei de o calitate bună, nu tocmai bun pentru prăjit, însă, îl puteți refolosi pentru a face săpun, lumânări, măști și multe altele. Deci, dacă doriți să curățați uleiul ars pe care l-ați folosit ultima dată când ați prăjit mâncarea, continuați să citiți acest articol!

Procesul de curățare a uleiului vegetal folosit este următorul:

  1. Strecurați uleiul folosit cu o strecurătoare fină;
  2. Adăugați apă în ulei și agitați foarte bine, lăsați-l să se așeze o zi întreagă;
  3. A doua zi, aduceți uleiul la fiert (după ce l-ați separat de apă) și adăugați o coajă de portocală sau lămâie. Cojile vor elimina mirosul urât din ulei și va fi perfect pentru refolosire;
  4. După, răsturnați-l într-un borcan curat și adăugați ierburi aromatice (în special rozmarin, care are proprietăți antioxidante și ajuta la evitarea râncezirii, contribuind în același timp la eliminarea mirosurilor).

Note*

Dacă uleiul folosit încă miroase a mâncare, îl puteți curăța și limpezi prin fierberea acestuia cu frunze de salată.

În ceea ce privește uleiul din friteuză ars, aveți posibilitatea de a continua să îl utilizați, dacă introduceți câteva frunze de salată înăuntru. Trebuie doar să le prăjiți câteva clipe și apoi să le scoateți. Uleiul va fi gata de utilizare.

Pe de altă parte, dacă uleiul este deja foarte ars, în niciun caz nu veți obține rezultate bune.

Acordă o notă acestui articol!
Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!