Home Frumusete Cum se elimină punctele de grăsime?
Frumusete

Cum se elimină punctele de grăsime?

De-a lungul anilor, se poate întâmpla ca pe piele să apară puncte de grăsime. Aceste bile mici, compacte și cu aspect albicios nu sunt deloc dureroase sau iritante, dar sunt inestetice, tocmai din acest motiv, fără discuție ar trebui îndepărtate, dar pentru a face acest lucru, trebuie folosite remedii adecvate. Să vedem împreună cum puteți elimina punctele de grăsime prin trei metode diferite.

Ce sunt punctele de grăsime?

Punctele de grăsime, denumite și milia, sunt acele puncte albe care apar la suprafața pielii fără o cauză anume.

Acestea reprezintă o formă de acnee și sunt papule mici, de culoare alb-gălbuie, care apar cel mai frecvent în zona feței, îndeosebi în jurul ochilor, nasului sau obrajilor. Deseori confundate cu coșurile sau cu acneea incipientă, milia sau punctele de grăsime, sunt de fapt chiste umplute cu keratină.

Se întâmplă ca aceste formațiuni inestetice să apară după perioada verii, mai ales dacă ați stat într-un mod inadecvat la soare. În alte cazuri, însă, este vorba despre genetică. Debutul chisturilor poate fi favorizat și de utilizarea de produse cosmetice care nu sunt potrivite pentru tipul dvs. de piele. sau, din nou, pot fi cauzate de unele tratamente farmacologice.

Adesea, unele persoane recurg la machiaj pentru a ascunde aceste mici imperfecțiuni. Doar un pic de fard aplicat pe zona cu probleme și punctele de grăsime ar trebui să rămână acoperite vreme de câteva ore. Cu toate acestea, dacă doriți să le eliminați acasă, vă sfătuim acum cum să eliminați bilele de grăsime de pe piele în cel mai sănătos mod posibil.

Puncte de grăsime pe față – moduri de îndepărtare

Pentru a elimina punctele mici de grăsime, există există mai multe remedii casnice, deci haideți să vedem care sunt cele mai bune!

Dacă doriți să eliminați milia, în primul rând, trebuie să spălați și să hidratați bine zona afectată. Înmuiați un tampon de vată de bumbac într-un strat de cremă de calendula, apoi aplicați până când chistul devine complet acoperit. Acoperiți punctul de grăsime cu un plasture sau tifon steril și lăsați compresa în acest loc. Compresa trebuie schimbată în fiecare zi, timp de aproximativ 15-20 de zile. Astfel, încetul cu încetul, crema va elimina complet punctul gras.

Dacă punctele de grăsime nu sunt situate sub ochi, ci pe o altă parte a feței, puteți încerca să le îndepărtați cu ajutorul unei creme de acid salicilic sau peroxid de benzoil. Crema trebuie aplicată cel puțin o săptămână și exclusiv pe punctele de grăsime, și veți începe să observați că vor dispărea.

Cea mai utilizată metodă de a scăpa de punctele de grăsime de pe față – stoarcerea lor.

Când punctele de grăsime apar în alte zone ale feței, decât cea a ochilor, puteți încerca să le stoarceți. Urmați cu atenție instrucțiunile noastre pentru a scăpa de punctele de grăsime de pe față.

Luați un ac, cu cât este mai subțire, cu atât va fi mai bine, sterilizat anterior sau dezinfectat (cu alcool) și faceți o mică gaură în zonă, în primul rând, după ce a-ți aplicat un dezinfectat pe bază de alcool. Este recomandat să o faceți chiar deasupra punctului alb, sau în mod ideal, pe o parte. Aveți grijă să nu vă răniți și nu uitați că pielea este destul de delicată pe față. Așadar, evitați să faceți găuri profunde. Va trebui doar să plasați ușor acul pe zonă și să exercitați puțină presiune asupra sa, iar acest punct de grăsime ar trebui să se deschidă.

Când ați făcut micro-gaura, apăsați ușor și veți vedea cum grăsimea va ieși imediat. Acum nu mai rămâne decât să aplicați din nou alcool sau puțin betadină cu tifon sau vată peste zona perforată, în acest fel vă garantăm că nu se va infecta. Rana mică pe care ați făcut-o cu acul se va închide de la sine în câteva zile și fără a lăsa urme. Dacă doriți, puteți aplica și un plasture.

Ce poate face medicul estetician sau dermatologul pentru a elimina punctele de grăsime?

Un mod de a elimina punctele sau chisturile cu grăsime numite milia este folosirea tehnologiei laser sau a electrochirurgiei de către medicul estetician sau dermatolog. După examinarea cazului dumneavoastră, specialistul va decide cum vă va îndepărta punctele de grăsime de pe zonele delicate, cum ar fi axile, față, zona inghinală sau gât.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (2 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!