Home Diverse Cum se face meringue (bezea)?
Diverse

Cum se face meringue (bezea)?

Cum se face meringue (bezele) perfecte pas cu pas?

În acest articol vă explicăm cum se prepară această bezea delicioasă în mod simplu și rapid.


Bezeaua, cunoscută și sub numele de meringue franțuzesc, este o cremă care se prepară cu foarte puține ingrediente: albușuri de ouă, un vârf de cuțit de sare și zahăr. Există mai multe variante de meringue, precum; italian care se prepară cu sirop sau meringue elvețian, care se prepară într-un vas bain-marie.

Timp de preparare 30 de minute (dificultate mică)


Ingrediente:

  •  4 albușuri de ou
  •  Un vârf de cuțit de sare
  •  250 gr de zahăr pudră

Veți avea nevoie de:

  •  Un bol
  •  Mixer sau tel de bucătărie

Pașii de urmat:

Se pun albușurile de ou într-un bol suficient de mare, astfel încât să încapă după ce se crește. Se recomandă în prealabil scoaterea ouălor din frigider, astfel încât acestea să stea la temperatura camerei.

Se bate riguros împreună cu sarea până când capătă o consistență de spună albă, folosind un mixer sau un tel de inox.

Atunci când considerați că albușurile ajung să fie bătute până la punctul dorit, lăsați meringue să stea câteva minute, apoi verificați dacă există urme de albuș de ou.

Adăugați încet zahărul pudră și continuați să bateți, astfel încât, acesta să se amestece uniform. În cazul în care utilizați zahăr alb normal, va trebui să bateți mai mult timp pentru a se dizolva complet și pentru a nu rămâne granule.

Atunci când ați terminat de adăugat tot zahărul, continuați să bateți până când amestecul devine luminos și spumant. Veți ști că meringue a dobândit textura ideală în momentul în care încep să se formeze vârfuri înalte.

Puteți adăuga esență de vanilie sau de lămâie pentru a căpăta mai multă aromă.

Dacă doriți să pregătiți bezele coapte, ar trebui să le coaceți la temperatură scăzută (100-120 ° C) timp de cel puțin o oră și jumătate. În cazul în care cuptorul vă permite, gătiți-le cu ușa deschisă, astfel încât acestea să se coacă mai rapid.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!