Home Nou, Diverse Cum se face pâinea nor sau „cloud bread”, pâine fără carbohidrați și gluten?
DiverseNou

Cum se face pâinea nor sau „cloud bread”, pâine fără carbohidrați și gluten?

Urmareste-ne pe Google News

Pâinea este un aliment de bază pe mesele românilor, sunt obișnuiți să o consume la fiecare masă. Dar chiflele, pâinea și pita sunt printre primele cinci alimente care trebuie excluse din dietele de scădere în greutate de tip low carb și ketogenic. Ce pâine trebuie să se consume în dieta fără carbohidrați și gluten? În ultima perioadă auzim multe despre așa-numita pâinea nor sau „cloud bread” care se deosebește de alte tipuri de pâine pentru că nu conține carbohidrați și gluten: de fapt, la preparare nu se folosește niciun tip de făină pentru a obține un produs ușor, perfect pentru alimentația sportivă și pentru cei care vor să slăbească rapid, dar în siguranță.

Care sunt beneficiile pâinii nor sau „cloud bread”?

Pâinea cloud, sau pâinea nor, este foarte populară printre cei care au o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați și keto. De ce? Această pâine are un conținut scăzut de calorii, este o pâine fără gluten și controlează zahărul din sânge, deoarece este și o pâine fără carbohidrați. Fiind și un aliment bogat în proteine, îi ajută să rămână supli și sănătoși sau să slăbească în timpul unui regim alimentar. În plus, este perfectă pentru a o mânca la birou, dar și înainte sau după activitatea fizică: deoarece asigură sațietatea între mese, dar fără să îngreuneze.

Pâinea poate fi simplă, aromată, cu nuci, preparată cu făină de porumb amestecată cu făină de grâu. Dar nu multă lumea a aflat de existența pâinii fără carbohidrați Cloud Bread, care înseamnă „pâinea nor” datorită moliciunii și pufoșeniei sale. Este o pâine fără gluten, este atât de sfărâmicioasă încât se topește în gură. Altfel spus, este un aliment gustos și sănătos, un înlocuitor veritabil pentru pâinea de casă.

Cum se face pâinea nor sau „cloud bread”, pâine fără carbohidrați și gluten?

Pâinea nor sau „cloud bread” se prepară prin amestecul a 4 ingrediente simple: ouă, cremă de brânză, drojdie și sare. În aluat se pot adăuga ingrediente opționale în funcție de gusturile fiecăruia. Ingredientele care se adaugă după preferințe sunt: ​o lingură de miere, pudră de usturoi și rozmarin. Înainte de a începe, se preîncălzește cuptorul la 300° C.

Ingrediente pentru 1 porție:

 • 3 ouă
 • 100 de grame de cremă de brânză
 • 1/4 linguriță de drojdie
 • 1 vârf de cuțit de sare

Valori nutriționale per porție:

 • Kcal – 533
 • Proteine – 32,16 g
 • Grăsimi – 42,17 g
 • Carbohidrați – 6,75 g

Pregătire:

 • Timp de pregătire aproximativ 10 minute
 • Timp de gătit/coacere aproximativ 30 de minute
 • Timp total aproximativ 40 de minute

1. Ouăle se separă prin îndepărtarea gălbenușului de albuș. Într-un castron, gălbenușurile se amestecă cu crema de brânză și (opțional) o lingură de miere. În cel de-al doilea castron, se combină sarea, drojdia cu albușurile bătute spumă.

2. Încet încet se încorporează cu grijă conținutul, cu ajutorul unei spatule prin mișcări circulare de învăluire, albușurile bătute în gălbenușurile cu cremă de brânză.

3. Se tapetează o tavă de copt cu hârtie de copt și se creează mini pizza din amestecul obținut (încât să încapă cam 5 până la 6 pâini pe o tavă de copt). Se pot orna cu piper negru și rozmarin, dar pot fi lăsate și simple, pentru a le folosi în combinație cu diferite preparate (inclusiv deserturi).

4. Se introduc în cuptorul încins la 150° C și se coc timp de 30 de minute.

5. La final, se lăsă să se răcească timp de o oră înainte de a savura pâinea nor.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!