Aronia pare a fi o adevărată boabă minune. Sucul obținut din aceaste fructe au câțiva compuși valoroși – în cantități considerabile. Iar, dacă am recoltat o cantitate mare de boabe de aronia, le putem folosi pentru a face un astfel de suc sănătos și totodată delicios.
Cuprins
Suc de aronia – proprietăți
Sucul de aronia are multe proprietăți care promovează sănătatea, deoarece este o sursă bogată de multe vitamine, precum: vitamina E, vitaminele B, P, vitamina C; multe minerale; beta-caroten… De asemenea, este o sursă de fibre și vitamina K utile pentru întărirea oaselor. Are efecte antiinflamatorii și antioxidante. Mai mult, este bogat în micro și macroelemente. Unul dintre ingredientele principale sunt bioflavonoidele care susțin în mod natural sistemul imunitar. În plus, sucul de aronia conține niacină, tiamină, riboflavină, sodiu și potasiu. Grație acestor constituenți, sucul este util în următoarele cazuri:
- atunci când tiroida nu funcționează corect;
- în caz de hipertensiune arterială;
- atunci când există radionuclizi pătrunşi în organism;
- în caz de tulburări circulatorii, anemie, ateroscleroză;
- atunci când există toxine acumulate în ficat.
Prepararea sucului de aronia
Sucul de aronia este foarte simplu de obținut. Sunt doar câțiva pași prin care trebuie să treacă fructele de aronia pentru a obține un suc sănătos, delicios și esențial.
Ingrediente:
- 1 kg de fructe de aronia
- până la 500 g de zahăr – în funcție de preferințele fiecăruia
- suc de la 1-2 lămâi
- 1 cană de apă
- 1 baton de scortișoară
Mod de preparare:
#1. Pentru a începe pregătirea sucului de aronia, se îndepărtează tulpina din boabele de aronia și se spală, apoi se adaugă într-un storcător de fructe pentru a extrage sucul (aprox. 700 ml).
#2. Într-o cratiță, se toarnă cana de apă, batonul de scorțișoară, sucul obținut de la aronia și zahărul, și se fierb 30 de minute, apoi se scoate de pe aragaz și se amestecă cu zeama de lămâie. Se toarnă într-o sticlă spălată și, de preferință, sterilizată, cât este încă fierbinte.
#3. Sucul este puțin amar, iar în acest caz se poate adăuga mai mult zahăr în sucul de aronia, dacă este necesar.
#4. Când se servește, se combină cu sifon sau apă minerală și alături de cuburi de gheață.
Rețetă de suc de aronia produs la rece
Dacă dorim să procesăm aceste fructe de pădure mai ușor, putem, de asemenea, să obținem un suc prin presare la rece. Pașii în acest sens, sunt următorii:
#1. Se zdrobesc fructele de pădure într-un blender și apoi se toarnă apă fiartă peste ele.
#2. Se lasă totul la temperatura camerei timp de o zi.
#3. Se strecoară amestecul printr-o sită și se îndulcește după gust.
Se recomandă să bem 50 ml pe zi, de preferință după mese și în doze mici, de exemplu 2 x 25 ml. De asemenea, sucul de aronia trebuie administrat copiilor în doze mai mici – 10-15 ml pe zi. Acest lucru, pe deoparte, ne va ajuta să ne menținem frumusețea și tinerețea, și pe alta parte, ne va proteja de diverse afecțiuni, atât pe noi cât și pe copii noștri.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.