Home Nou Cum se face vopseaua acrilică de casă?
Nou

Cum se face vopseaua acrilică de casă?

Dintre toate vopselele, vopseaua acrilică este cea mai ușor de realizat. De aici, interesul multora de a le face singuri acasă folosind doar câteva ingrediente economice și naturale, care pot oferi suprafețelor vopsite un aspect elegant și frumos. În acest ghid, vă vom arăta pașii necesari pentru realizarea vopselelor acrilice, cu utilizări multiple.

Veți avea nevoie:

  • Pigment pulbere – un pigment este o substanță colorantă, sintetică, naturală sau minerală. În general, pigmenții sunt acum creați chimic și sunt prezentați sub forma unei pulberi fine.
  • Liant acrilic (emulsia acrilică sau primer-ul) – liantul este o substanță destul de lipicioasă, care vă va ajuta să creați vopseaua acrilică. Rolul său de a amesteca și fixa pigmentul. De asemenea, acesta îi oferă o mare aderență după uscare.

Pașii de urmat:

1. Primul pas, este să obțineți pigmenții pulbere și liantul acrilic: acestea sunt două substanțe pe care le puteți găsi cu ușurință în magazinele specializate de bricolaj.

2. În acest moment, într-un bol, amestecați o cantitate la alegere de pigmenți de bună calitate cu o cantitate mică de liant acrilic, ținând cont să nu adăugați apă. Pentru amestecare, vă recomandăm să folosiți o spatulă din lemn, evitând formarea de bulgări și bule de aer. Acesta este un pas important în realizarea vopselei acrilice de casă.

3. Dacă culoarea este ștearsă/opacă, nu ați aplicat suficienți pigmenți. Prin urmare, presărați din nou cu niște pigmenți pulbere.

4. Continuați să amestecați bine până obțineți un amestec fluid și omogen. De obicei, fiecare pigment are o capacitate diferită de absorbție a liantului decât celălalt, ca și argila care absoarbe o cantitate mai mare de liant. După ce ați terminat de pregătit vopseaua, turnați-o în borcane sau recipiente închise ermetic, pe care apoi le veți deschide numai în momentul utilizării.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!