Benzina poate fi utilizată cu succes în activitățile de curățare și degresare. În industria vopselei este folosită adesea ca component diluant. Prin urmare, are o putere mare ca solvent, fapt pentru care puteți să scăpați odată pentru totdeauna de acele pete enervante, simplu și rapid doar cu acest produs.
Cuprins
Benzină pentru curățarea suprafețelor casnice
Benzina albă, cu caracteristicile sale chimice universale este un solvent foarte puternic, perfect pentru dizolvarea vopselelor pe bază de ulei și a emailurilor sintetice. Cu aceasta puteți curăța și îndepărta petele de pe ferestre, uși, geamuri, oglinzi, covoare, tapiserii, articolele de birou și podele. Mai mult decât atât, este excelentă și în îndepărtarea petelor de rugină pentru diferite suprafețe, inclusiv ustensile din oțel inoxidabil și elemente de bucătărie. Și nu în ultimul rând, puteți îndepărta petele de cerneală, ceară, fructe, inclusiv cele de pe diferite suprafețe de mobilier, lemn lăcuit sau laminat, pereți și alte suprafețe. Tot ce trebuie să faceți, este să înmuiați o cârpă în benzină albă și să ștergeți ușor suprafețele sau obiectele cu pete, iar cu o altă cârpă umedă să îndepărtați resturile rămase.
Cum să curățați mobilierul de bucătărie cu benzină?
Grăsimile și resturile de alimente care ajung pe suprafețele mobilierului de bucătărie se pot acumula de fiecare dată când gătiți. Curățarea lor devine o povară dacă nu folosiți un degresant sau un solvent eficient. Din fericire, când trebuie să faceți o curățare profundă, benzina vă poate ajuta în acest proces într-o mare măsură. Pentru asta, va trebuie să treceți peste mobilier o cârpă înmuiată în benzină și să îl frecați ușor. La final, deschideți larg ferestrele pentru a scăpa de mirosul de solvent, apoi aplicați pe mobilier o soluție pentru întreținerea suprafețelor din bucătărie cu miros plăcut.
Cum să curățați podeaua cu benzină?
În cazul în care podeaua dumneavoastră este plină de pete de încălțăminte, uleiuri, grăsimi etc., le puteți îndepărta foarte simplu cu o cârpă înmuiată în benzină. Aceasta este o soluție ideală pentru degresarea obiectelor de lemn, gresie și alte suprafețe care prezintă diverse urme de pete și pe care le elimină instantaneu.
Cum să curățați petele de pe țesături cu benzină?
Dacă aveți pete încăpățânate de ulei pe îmbrăcăminte sau pe țesături (perdele, draperii, tapițerii și așa mai departe), la fel de bine le puteți îndepărta frecând materialul cu o cârpă moale înmuiată în benzină sau aplicând-o direct pe zona cu pricina. Apoi, spălați țesătura cum o faceți de obicei, iar în cele din urmă pata de ulei va dispărea.
Cum se curăță lipiciul de autocolante și etichete cu benzină?
Benzina reușește să dizolve resturile de adeziv de pe etichete si autocolante de pe cele mai multe suprafețe. În acest caz, este recomandat să aplicați benzină direct peste lipici. Următorul pas este să frecați pata cu o cârpă umedă și să finalizați curățarea. Acest truc este valabil pentru majoritatea obiectelor din plastic, metal și lemn.
Ce măsuri de siguranță trebuie să respectați atunci când utilizați benzina în treburile gospodărești?
Deoarece benzina este un produs inflamabil, amintiți-vă să nu o depozitați lângă flăcări deschise, căldură, scântei sau să o amestecați cu oxidanți puternici, explozivi, cum ar fi clorul lichid și oxigenul industrial. Mai mult, dacă inhalați sau ingerați o concentrație mare de benzină chiar și o perioadă scurtă, vă puteți afecta negativ sistemul nervos. Aceste efecte devin și mai grave pe măsură ce ingerați sau inhalați o cantitatea mai mare de benzină. Prin urmare, atunci când o folosiți în treburile casnice, este necesar să asigurați o ventilație adecvată și să nu o înghițiți. Este iritantă pentru piele, astfel ca va trebui să folosiți întotdeauna mănuși de protecție. De asemenea, nu trebuie să lăsați niciodată benzina la îndemâna copiilor.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.