Home Nou Rețetă de praz, dovlecel, morcovi și ardei
Nou

Rețetă de praz, dovlecel, morcovi și ardei

Urmareste-ne pe Google News

Această rețetă cu praz, dovlecel, morcovi și ardei la tigaie este sănătoasă și are un gust grozav! Poate fi ideală pentru cei care au un stil de viață vegan 100% sau pentru cei care țin post, dar poate fi și o garnitură extraordinar de delicioasă lângă o friptură. Se prepară simplu și rapid – așa că vă invităm să o încercați!

Rețetă de praz, dovlecel, morcovi și ardei

Numărul de porții: 4
Tip de bucătărie: gastronomie europeană
Timp de preparare: 25 minute
Timp de gătire: 30-35 minute
Timp total: 55-60 minute
Dificultate: mică

Ingrediente:

  • 4 tulpini de praz
  • 6 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras roșu
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță de cimbru măcinat
  • 1-2 frunze de dafin
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare:

1. Curățați prazul, spălați-l bine și tăiați pe lungime albul și verdele deschis, în fâșii subțiri. Spălați dovleceii, decojiți morcovii și tăiați-i în felii subțiri. Spălați, curățați și tăiați ardeiul în fâșii subțiri.

2. Într-o tigaie, încingeți uleiul de măsline. Imediat, adăugați morcovii si ardeiul și căliți timp de 2 minute, amestecând continuu. Adăugați 1-2 două pahare de apă, frunze de dafin și cimbru uscat. Condimentați cu piper și sare, acoperiți tigaia cu un capac și gătiți timp de 15 minute.

3. Adăugați prazul și dovleceii, apoi prăjiți la foc mic timp de încă 10-15 minute.

4. Aranjați legumele într-o farfurie întinsă și serviți. Poftă bună!

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!