Home Nou Cum se folosește latexul lichid pe piele?
Nou

Cum se folosește latexul lichid pe piele?

Latexul lichid este un produs ideal pentru a crea efecte speciale pe piele. Dar, ce este latexul lichid, cum se folosește și cum se îndepărtează acesta de pe piele? Aflați totul despre acest faimos produs ce este folosit pe scară largă în hobby-urile si activitățile interesante si creative.

Ce este latexul lichid?

Latexul lichid este, așa cum sugerează și numele, un lichid alb lăptos făcut dintr-un amestec de particule de cauciuc și apă. Produsul are particularitatea de a forma, după uscare, o peliculă subțire și transparentă care poate fi aplicată pe piele pentru a crea efecte speciale, poate fi utilizat pentru a crea măști, pentru a acoperi o suprafață sau pentru a crea o talpă pentru papuci.

Există două tipuri de latex lichid: latex lichid natural și latex lichid sintetic. Latexul natural este fabricat din seva arborelui de cauciuc tropical, hevea. Acest arbore este cultivat în Asia de Sud-Est, Brazilia și Camerun. Latexul lichid natural are două calități esențiale care îl fac produsul ideal pentru pasiunile dvs. Acestea sunt printre altele elasticitatea și aspectul său moale.

Latexul sintetic este fabricat dintr-o formulă pe bază de petrol. Mai puțin utilizat pentru hobby-urile creative, acest produs oferă o stabilitate mare în timpul procesului de producție.
Datorită numeroaselor sale calități, cum ar fi flexibilitatea la utilizare, adaptabilitatea și rezistența, latexul lichid are multe asemănări cu cauciucul natural. Acesta este motivul pentru care este utilizat astăzi pe scară largă în hobby-urile si activitățile interesante.

Cum se folosește latexul lichid?

În primul rând, este important să vă asigurați că nu sunteți alergic la latex. Pentru asta, aplicați o cantitate mică de vopsea de latex lichid pe piele și lăsați-o să se usuce. Așteptați câteva ore pentru a vedea dacă vă apare o erupție cutanată sau orice alt tip de iritație a pielii. Nu aplicați niciodată vopsea de latex lichid pe corp dacă sunteți alergic, sensibil la latex sau amoniac și, de asemenea, dacă pielea dvs. este iritată.

Desigilați cutia de vopsea lichidă din latex într-un loc bine ventilat și lăsați-o timp de cinci minute, astfel încât să se risipească mirosul vopselei.

Dacă este posibil, radeți-vă părul. Aplicați un strat subțire de cremă pe partea corpului în care veți aplica latexul lichid. Acest lucru va face mai ușoară și mai rapidă îndepărtarea ulterioară a vopselei din latex lichid.

Aplicați vopseaua lichidă din latex cu o pensulă de machiaj sau cu un burete. Lăsați vopseaua să se usuce bine înainte de a adăuga un alt strat sau accelerați procesul de uscare folosind un uscător de păr. Aplicați cel puțin trei straturi de vopsea. Straturile suplimentare de latex lichid îl fac mai solid și mai puțin transparent. Dacă doriți, de exemplu, un efect special al pielii sângeroase, doar tamponați sânge fals pe rană.

Pentru un efect special al pielii arse, aplicați latex pe piele, apoi puneți bumbac deasupra. Adăugați un strat de latex și uscați totul. Rămâne doar să vă machiați cu fond de ten pentru a obține efectul dorit.

Cum se îndepărtează latexul lichid de pe piele?

Latexul lichid se îndepărtează prin peel off (se trage de stratul creat de latex pentru a-l îndepărta, ca la măștile de întreținere a fetei peel off). Aplicați o loțiune pentru bebeluși sau ulei (de migdale) care înmoaie materialul și permite latexului să se dezlipească din zonele pielii sau părului în care este lipit. Aruncați resturile de latex lichid în coșul de gunoi, nu în chiuvetă, deoarece ați putea înfunda instalația. Dacă îndepărtați latexul lichid în duș, îndepărtați orice reziduuri de vopsea care s-au acumulat în duș.

Acordă o notă acestui articol!
Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!