Diabetul este o boală din ce în ce mai frecventă în rândul oamenilor. Potrivit statisticilor, în fiecare an aproximativ 1 milion de români se îmbolnăvesc de diabet. Cu toate acestea, puteți vindeca această afecțiune cu ajutorul schindufului. Dar cum să folosiți acest remediu pentru diabet? Haideți să aflăm împreună!
Care sunt efectele schindufului asupra diabetului?
Schinduful este o plantă medicinală eficientă în tratamentul diabetului zaharat de tip II. Studiile științifice indică o legătură între consumul de semințe ale acestei plante cu scăderea rezistenței la insulină și reglarea nivelului de insulină, motiv pentru care menține nivelul de glucoză din sânge la un nivel normal. Acest efect se datorează aminoacidului 4-hidroxiizoleucină care stimulează pancreasul să producă insulină. Acest aminoacid reduce și rezistența la insulină a organismului, caracteristică diabetului de tip 2. Consecința directă, este deci o scădere și reglare a nivelului de zahăr din sânge.
În plus, semințele plantei conține compuși esențiali precum antioxidanți și antiinflamatorii: quercetină, apigenină, genisteină, rutină, kaempferol sau chiar seleniu. De asemenea, sunt bogate în alcaloizi precum gențianină, carpaină sau trigonelină. Această compoziție excepțională face din schinduf un produs eficient în prevenirea degenerării celulare, permițându-i, printre altele, să ofere protecție ficatului și pancreasului.
Sămânța este bogată în fibre solubile, care are și o acțiune asupra nivelului de glucoză din sânge prin întârzierea procesului de digestie, creșterea absorbției zahărului în intestine și, prin urmare, reduce nivelul de zahăr din sânge.
Dovezile sugerează un efect al schindufului asupra scăderii nivelului de glucoză din sânge la pacienții cu diabet zaharat de tip II după o doză de semințe de 5 până la 30 de grame, de 3 ori pe zi.
Cum să folosiți semințele de schinduf în tratamentul diabetului?
Schinduful, îl puteți folosi pentru a trata diabetul zaharat în multe feluri. Iată câteva idei despre cum puteți să consumați zilnic schinduf:
1. Infuzie de schinduf
Ingrediente:
- 1 cană de apă;
- o lingură de semințe de schinduf (măcinate dacă este posibil).
Pașii de urmat:
- Turnați o cană de apă într-o cratiță și aduceți-o la fiert.
- Adăugați semințele de schinduf și lăsați-le la infuzat aproximativ 10 minute.
- Strecurați cu grijă decoctul astfel obţinut și beți-l de 2 ori pe zi.
2. Pulbere de schinduf
Ingrediente:
- 100 g semințe de schinduf;
- O râșniță de condimente.
Pașii de urmat:
- Adăugați semințele de schinduf în râșniță și măcinați-le fin.
- Transferați pulberea rezultată într-un borcan de sticlă cu capac ermetic.
- În diabet, luați zilnic cate 2 lingurițe de semințe măcinate de schinduf. Adăugați-le într-o ceașcă de smoothie sau de iaurt cu conținut scăzut de grăsimi și amestecați bine.
3. Semințe de schinduf înmuiate
Ingrediente:
- 2 linguri de semințe de schinduf;
- 2 pahare cu apă.
Pașii de urmat:
- Puneți 2 linguri semințele de schinduf într-un recipient și umpleți-l cu 2 pahare de apă.
- Acoperiți recipientul și puneți-l deoparte pentru întreaga noapte.
- Strecurați lichidul a doua zi dimineața și beți-l dis de dimineață.
- Repetați acest obicei în fiecare zi timp de o lună pentru a scădea nivelul de glucoză din sânge.
4. Germeni de schinduf
Ingrediente:
- o tavă din metal;
- semințe de schinduf;
- un prosop;
- apă.
Pașii de urmat:
- Puneți 1 lingură de semințe de schinduf la înmuiat în apă, timp de 24 de ore (de preferință într-un loc cald).
- Apoi, scurgeți şi întindeți semințele pe tavă.
- În acest moment, acoperiți-le cu un prosop umed din bumbac.
- Adăugați zilnic suficientă apă în tavă pentru a menține semințele umede.
- În 3 zile, veți vedea ca plantele dvs. vor începe să încolțească.
- Germenii rezultați, îi puteți folosi în salate, sandwish-uri, supe (calde sau reci, nu fierbinti), etc.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.