Home Frumusete, Nou Cum se folosește uleiul de cânepă pentru a-ți îngriji părul?
FrumuseteNou

Cum se folosește uleiul de cânepă pentru a-ți îngriji părul?

Urmareste-ne pe Google News

Uleiul de cânepă este din ce în ce mai folosit în industria cosmetică. Deși acest ulei se găsește cel mai adesea sub formă de supliment alimentar, compoziția sa naturală și proprietățile sale nutritive denotă că poate fi folosit cu succes și pentru îngrijirea părului. Dar cum se folosește uleiul de cânepă în îngrijirea părului? Produsul poate fi folosit atât pur, cât și în combinație cu celelalte ingrediente benefice scalpului.

Compoziția și proprietățile uleiului de cânepă 

Uleiul din semințe de cânepă este un ulei natural, obținut prin presarea la rece a semințelor de cânepă. Este diferit de canabidiol (CBD), care este un extract produs din florile și frunzele de cânepă.

Uleiul de cânepă, ca majoritatea altor uleiuri vegetale, conține multe substanțe care se dovedesc benefice pentru piele, dar și pentru păr. Următoarele sunt în special demne de menționat aici:

  • acizi grași nesaturați, cum ar fi omega-3 și omega-6;
  • acid gamma linolenic;
  • vitamine;
  • proteine.

Acizii grași esențiali servesc, printre altele, la acumularea lipidelor. Acestea protejează celulele și sunt responsabile pentru un ten fin și un păr mai puternic. Interacțiunea acizilor grași omega-3 și omega-6 face, de asemenea, sistemul imunitar eficient și contracarează radicalii liberi.

Acidul gamma-linolenic poate ajuta, de asemenea, la activarea metabolismului, la detoxifiere și la dezvoltarea unui păr mai des și mai strălucitor. Proteinele din uleiul de cânepă asigură, de asemenea, o capacitate de reținere a apei care elimină părul deteriorat și îl fac suplu și mătăsos.

Beneficiile uleiului de cânepă pentru păr

În domeniul îngrijirii părului, uleiul de semințe de cânepă este un remediu popular. Îl puteți folosi în mai multe scopuri. Însă, iată câteva dintre beneficiile minunate ale uleiului de cânepă care le aduc părului dvs:

Hrănește și întărește părul

Aplicând ulei de canabis direct pe păr, foliculii dvs. de păr vor absorbi o formulă complet naturală plină de proteine ​​benefice, vitamine, minerale, antioxidanți și acizi grași esențiali, inclusiv omega-3, omega-6 și omega-9. De asemenea, procedând astfel, vă veți îmbunătăți circulația sângelui în scalp, iar părul dvs. va fi complet hrănit și, prin urmare, mult mai puternic decât de obicei.

Promovează creșterea părului

Uleiul de cânepă promovează creșterea părului, datorită prezenței acizilor grași Omega-3, Omega-6 și Omega-9, care sunt esențiali pentru a ajuta la stimularea dezvoltării. Părul, de fapt, este alcătuit din cheratină în proporție de 90%, care este o proteină extrem de important pentru sănătatea părului. Iar, uleiul de cânepă este capabil să ofere această proteină, mai ales dacă îl includeți în mod regulat într-o dietă echilibrată. În plus, uleiul de cânepă are capacitatea de a îmbunătăți circulația sângelui în scalp; acest lucru vă asigură că foliculii dvs. de păr sunt suficient de hrăniți pentru a susține creșterea părului.

Hidratează și protejează scalpul

Acizii grași nesaturați pot oferi scalpului dvs. un plus de umiditate. În plus, uleiul din planta de cânepă conține acid linoleic și acid gama-linolenic, care sunt foarte asemănători cu acizii grași naturali ai pielii. Prin urmare, scalpul dvs. poate fi aprovizionat cu nutrienți deosebit de benefici. Antioxidanții din uleiul de cânepă ar trebui, de asemenea, să vă protejeze scalpul de influențele nocive ale mediului, cum ar fi radiațiile UV.

Îmbunătățește pielea scalpului

Este imposibil să aveți un păr sănătos fără un scalp sănătos, iar uleiul de canabis vă poate fi în acest caz un aliat de nădejde. Masarea scalpului cu acest ulei vă poate ajuta să vă calmați inflamația și iritațiile, să stimulați fluxul sanguin și să vă hidratați pielea, astfel încât să contracarați o serie de probleme, inclusiv cele cu pielea uscată, mâncărimea, acneea, infecțiile fungice și cu mătreața. În unele cazuri, v-ar putea ajuta să scăpați de psoriazis și de dermatită.

Oprește căderea părului

Acizii grași esențiali din uleiul de cânepă stimulează formarea celulelor. Iar acest lucru vă poate fi de folos în lupta contra căderii părului și în ajutorul dat organismului dvs. pentru formarea de noi rădăcini de păr. De asemenea, uleiul vă poate să accelerați un pic creșterea părului. Cei drept, mai mulți nutrienți esențiali și un aport mai bun de oxigen pot stimula creșterea părului.

Elimină mătreața

Mătreața este un simptom al pielii uscate și deshidratate. Mai ales când părul dvs. este supus la multe spălări (gândiți-vă la cei care merg la piscină) și expus la agenți precum clorul, tinde să dezvolte mătreață. Pentru a rezolva această problemă fără a apela la șampoane care conțin substanțe chimice (precum multe șampoane anti-mătreață), puteți folosi un supliment pe bază de ulei de cânepă, care este 100% natural și nu vă irită scalpul.

Cum se folosește uleiul de cânepă pentru avea un par mai strălucitor?

Pentru a obține un păr mai strălucitor, pur și simplu puneți o cantitate mică de ulei de cânepă în palme și aplicați-o pe lungime și pe vârfuri. Lăsați uleiul să acționeze o jumătate de oră înainte de a-l clăti bine și de a aplica un șampon obișnuit.

Cum se folosește uleiul de cânepă pentru avea un scalp sănătos?

Pentru a avea un scalp sănătos, aplicați din când în când o mască uniformă, lăsați-o să acționeze peste noapte, apoi clătiți-o cu un șampon a doua zi dimineață. Trebuie să vă asigurați că toate resturile de ulei au fost spălate. În caz contrar, părul dvs. poate deveni gras. Și, de asemenea, asigurați-vă că protejați bine perna pentru a evita petele de grăsime.

Cum se folosește uleiul de cânepă pentru creșterea părului?

Dacă vă confruntați cu problema încetinirii ritmului de creștere a părului sau pur și simplu doriți să accelerați întregul proces, puteți apela la uleiul de cânepă pur sau la produsele speciale pe bază de canabidiol. Preparatul ales de dvs., va trebui să-l folosiți de cel puțin 2 ori pe săptămână, chiar înainte de a vă spăla pe cap. Trebuie să-l mențineți cel puțin 10-15 minute pe suprafața scalpului, apoi să vă spălați cu un șampon la alegere.

Cum se folosește uleiul de cânepă pentru a avea un păr hidratat?

Pentru a scăpa de problema părului deshidratat, tot ce trebuie să faceți este să aplicați 2 linguri de ulei pe părul uscat, masându-l bine pe scalp. Lăsați produsul să acționeze timp de 5 minute. Întindeți-l apoi folosind o perie sau un pieptene pe lungimi, insistând pe vârfuri. Lăsați-l să acționeze cât mai mult timp posibil.

Pentru a vă menține căldura pe scalpul și a favoriza pătrunderea ingredientelor active, vă puteți înfășura părul într-un prosop uscat. Apoi, spălați-vă părul ca de obicei, folosind șamponul și balsamul dvs. ales. Puteți reînnoi acest tratament în fiecare săptămână, chiar înainte de fiecare spălare.

Cum se folosește uleiul de cânepă pentru a scăpa de mătreață?

În caz de mătreață, aplicați uleiul cu părul umed pe scalp. Încălziți cantitatea potrivită de produs în palmă și frecați energic pentru a facilita absorbția produsului și a îndepărta mătreața. Lăsați-l să acționeze 10 minute și continuați cu șamponul ca în mod normal.

Cum se folosește ulei de cânepă pe post de supliment natural pentru păr?

După cum ați văzut, folosirea uleiului de cânepă în uz extern vă poate scăpa de unele efecte secundare frustrante, cum ar fi căderea și ruperea părului, mătreața, părul uscat etc. Iar, uleiul de cânepă luat ca supliment din sticlă oferă nutrienții necesari celulelor bogate în cheratină. Aceste celule stau la baza dezvoltării părului și hidratării epidermei. Astfel, este suficient să luați dimineața pe stomacul gol 1 lingură de ulei de cânepă timp de o lună și nu veți mai avea probleme cu părul.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!