Home Nou Cum să te lași de fumat cu ajutorul scorțișoarei?
Nou

Cum să te lași de fumat cu ajutorul scorțișoarei?

Urmareste-ne pe Google News

Dependența de nicotină este însușită la nivel fizic, emoțional și psihologic. Cum să începi să te lași de fumat? Motivația puternică este cea care te ajută să te lași de fumat în primul rând. Și în al doilea rând, batoanele, uleiul și praful de scorțișoară îți pot fi mari aliați. Dar cum să folosești scorțișoara când vrei să renunți la țigări? Haideți să aflăm!

De ce să alegi scorțișoara atunci când vrei să renunți la tutun?

Scorțișoara este foarte utilă în timpul sevrajului pentru a combate nevoia de a inhala fumul de țigară. Printre beneficiile sale, condimentul este recunoscut ca fiind reconfortant. Are o acțiune relaxantă, anti-stres și anti-anxietate, efecte apreciabile pentru persoanele care doresc să se lase de tutun, atunci când se află într-o stare de iritabilitate destul de avansată. În plus, mirosul său suprimă dorința de a fuma, iar atunci când este consumată, va avea un efect bun asupra nivelului de glucoză din sânge.

De asemenea, reproducând gesturile din timpul fumatului, va „păcăli” creierul să asocieze anumite gesturi reflexe obișnuite cu un aport de nicotină. Prin urmare, va crede că ingerează cu adevărat nicotină și îi va reduce pofta.

Cum să te lași de fumat cu ajutorul scorțișoarei?

Dacă ești hotărât să renunți la țigări, pune câteva batoane de scorțișoară într-un pachet de țigări gol. Ori de câte ori ai chef să fumezi, scoate un bețișor și mestecă-l. Evită să aprinzi scorțișoara. Las-o stinsă în timp ce o savurezi. Acest lucru te va scăpa treptat de atașamentul tău față de țigări. În plus, cu ajutorul scorțișoarei, vei învinge tusea care însoțește adesea aproape orice persoană care fumează.

O altă alternativă de a scăpa de dependența de țigări, este să folosești scorțișoara de post de condiment. Tot ce trebuie să faci în acest sens, este să adaugi un sfert de linguriță de praf de scorțișoară în cafea, în suc sau în ceai. Acest lucru te va ajuta să te relaxezi și, de asemenea, să treci mai ușor peste stările de nervozitate asociate renunțării la fumat.

Inhalarea sau pulverizarea orală al uleiuri esențiale de scorțișoară îți va provoca salivare și astfel gustul de tutun îți va părea neplăcut, ajutându-te să scapi de nevoia de nicotină. Când dorința pune stăpânire pe tine, și începi să fumezi, toarnă 2 picături de ulei esențial de scorțișoară pe încheieturi, și inspiră aroma lent și profund, de mai multe ori pe zi, la nevoie. Și în final, aplică 1 picătură pe degetul arătător și trece-o pe sub limbă, de 2-3 ori pe zi.

De asemenea, în timp ce utilizezi scorțișoară pentru a face față dependenței de nicotină, poți să utilizezi un plasture, să bei apă, să mesteci gumă obișnuită sau gumă cu nicotină, să te speli pe mâini, să ieși la o plimbare afară, să joci șah etc., cu cât uiți de fumat, cu atât vei fi mai puțin tentat să fumezi!

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!