Epilarea cu ceara reprezinta este cea mai folosită și eficienta modalitate de îndepărtare a parului nedorit de pe corp. Avantajul major al epilării cu ceara este acela ca parul este îndepărtat pentru perioade de timp mai lungi decât epilatul tradițional. Din ce în ce mai mulți bărbați aleg această metodă de îndepărtare a părului de pe brațe sau picioare. Cu toate acestea, acest tip de îndepărtare a părului are mai multe dezavantaje, de exemplu, resturile de ceara depilatoare. Pentru a scăpa de ceara rămasă pe piele în urma epilării, vă prezentăm câteva metode de a scăpa ușor și rapid de ceara de epilat.
Anumiți producători de ceară pentru depilare includ în pachet un set de șervețele speciale pentru a îndepărta toată ceară rămasă. Dacă nu au servețele speciale, primul lucru care trebuie făcut după epilatul cu ceara, este să spălați pielea cu apă caldă și săpun, indiferent de zonă sau de tipul de ceară folosită.
În cazul în care au mai rămas resturi de ceară, probabil, s-a utilizat o ceară pe bază de rășină. În cazul acesta, încercați următoarea metodă.
Multe resturi de ceară pot usca și deteriora pielea. Pentru a îndepărta ceara, utilizați ulei de măsline. Uleiul de măsline este foarte benefic pentru păr și piele, grație antioxidanților și a vitaminelor, uleiul de măsline are capacitatea de a hidrata intens pielea. Prin urmare, este cel mai bun remediu pentru a îndepărta ceara de epilat de pe piele.
Pentru a îndepărta resturile de ceară rămase în urma epilatului urmați una dintre metodele prezentate mai jos.
Metoda 1
Înmuiați o minge de vată sau cu un tampon de bumbac în ulei de măsline, ulei pentru copii sau ulei mineral. Umeziți bine resturile de ceara cu ulei. Uleiul tinde să dizolve ceara, iar această metodă este destul de delicată pentru piele. Ștergeți ceara cu vată sau cu un tampon de bumbac.
Metoda 2
Aplicați un strat gros de vaselină cosmetică. Aceasta este o altă metodă simplă de eliminare a resturilor de ceară depilatoare. Lăsați sa stea 2-3 minute, apoi ștergeți ceara cu o minge de bumbac sau cu un tampon sau un prosop cald, umed. Pentru a curăța vaselina, turnați o picătură sau două de detergent de vase pe o cârpa umedă.
Metoda 3
Luați un prosop curat și înmuiați-l în apă fiartă. Aveți grijă să nu devină prea fierbinte, apoi puneți prosopul fierbinte deasupra resturilor de ceara și lăsați-l timp 1 minut. Astfel, ceara se înmoaie cât să poată fi ștearsă cu cârpa. Această metodă funcționează destul de bine.
Metoda 4
Dacă nici una din cele de mai sus nu funcționează, cumpărați un produs special de îndepărtare a resturilor de ceară. Ele au în compoziție agenți de înmuiere a resturilor de ceară. Urmați instrucțiunile de pe flacon pentru a îndepărta ceară de pe corp.