Home Nou Cum se îndepărtează mirosurile neplăcute de pe pardoseala de lemn?
Nou

Cum se îndepărtează mirosurile neplăcute de pe pardoseala de lemn?

Pardoselile din lemn sunt cunoscute pentru durabilitatea lor. Într-adevăr, în funcție de calitatea lor, pot dura între 20 și 70 de ani. Pe lângă faptul că sunt robuste, aceste tipuri de podea fac camerele călduroase și primitoare, însă animalele de companie le pot lăsa mirosuri insuportabile de urină, resturile de alimente și alte substanțe le pot lăsa bucătăriilor mirosuri neplăcute, iar umezeala le pot lăsa băilor miros de mucegai, în special atunci când este prezentă în pardoselile de lemn. Dacă vă confruntați cu aceste mirosuri neplăcute, iată câteva sfaturi și remedii pentru a rezolva definitiv problema mirosului.

În primul rând, cea mai bună soluție este să ventilați bine camera și să creați curenți de aer. Dacă există mirosuri de umiditate, acest lucru se datorează faptului că podeaua nu este uscată peste tot, mai ales între scânduri. Presărați un strat subțire de bicarbonat de sodiu pe pardoselile din lemn și lăsați-l să stea peste noapte, iar a doua zi măturați podelele din lemn pentru a îndepărta resturile de praf de bicarbonat.

În cazul mirosului de la animalele de companie care se află pe podeaua camerei dvs., cum ar fi urină de câine sau pisică, amestecați 1 litru de apă cu 1 cană de oțet alb, apoi înmuiați mopul în soluție și spălați podeaua din lemn. Oțetul natural dezodorizează și dezinfectează lemnul.

De asemenea, pentru a scăpa de mirosul de urină de pe pardoselile de lemn, puteți încerca să pulverizați amoniac puternic diluat cu fereastra deschisă (casa nu trebuie locuibilă timp de o oră sau două, deci puteți merge la o plimbare), desigur, după curățați, spălați podeaua (parchetul) cu soluție obișnuită, mai ales între rosturi.

În ceea ce privește mirosul de mucegai, acesta este foarte persistent. Puteți încerca să ștergeți cu un mop înmuiat în înălbitor, dar stors bine: fără apă în exces și repetați operația de mai multe ori, ventilați bine și profitați de orele călduroase ale zilei.

Ultimul sfat pentru eliminarea mirosurilor neplăcute de pe podelile din lemn este utilizarea uleiului de terebentina. Puțin ulei de terebentina (miros foarte puternic de ceară) presărat pe pardoseală ar distruge mirosul de urină, mucegai sau de resturi de alimente, iar, în acest caz, după aplicare, va trebui să ventilați bine pentru a scăpa de mirosul de terebentina.

Acordă o notă acestui articol!
Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!