Home Nou Cum se curăță petele de ulei de pe pereți?
Nou

Cum se curăță petele de ulei de pe pereți?

Printre cele mai frecvente lucruri care se pătează într-o casă sunt fără îndoială pereții. În special cei din bucătărie care, din cauza vaporilor și picăturilor, suprafețele zugrăvite ajung să se murdărească rapid de unsoare. Și, cu cât întârziați mai mult curățarea, cu atât vor fi mai greu de curățat. Dar nu vă faceți griji, urmați sfaturile noastre pentru a curăța petele de ulei de pe pereții dvs. în mod eficient!

Dacă peretele dvs. este acoperit cu vopsea lavabilă, începeți prin ștergerea petelor de grăsime și a altor scurgeri recente cu prosoape de hârtie. Într-un lighean, realizați un amestec, în părți egale, de bicarbonat de sodiu și apă fierbinte. Ca măsură de precauție, testați o zonă mai puțin vizibilă a peretelui înainte de a curăța toate petele de ulei sau grăsime. Aplicați puțină pastă de bicarbonat de sodiu pe un burete și frecați petele printr-o mișcare circulară, apoi clătiți cu o cârpă din microfibră umedă. Puteți termina cu un amestec de oțet alb și apă fierbinte pe care îl pulverizați pe perete, înainte de a-l lăsa să stea câteva minute și de a-l șterge cu o cârpă înmuiată în apă.

Dacă pereții sunt albi, curățați-i cu apă călduță și înălbitor, deoarece este cel mai eficient. Luați un burete moale, introduceți-l în amestec și frecați pata prin mișcări circulare. De îndată ce ați terminat curățarea, luați un prosop curat, udați-l cu apă și ștergeți resturile de înălbitor de pe perete. Apoi, uscați-l cu o altă cârpă uscată. Dar, amintiți-vă că înălbitorul este un produs foarte agresiv pe care nu îl puteți utiliza pe pereți colorați sau pe tapet, deoarece va elimina culoarea.

În cazul pereților cu vopsea satinată sau lucioasă, înălbitorul este deasemenea foarte eficient. Cu toate acestea, pe pereții cu vopsea mată, este mai dificil să îndepărtați petele de ulei. De aceea, este necesar să repetați procesul de mai multe ori până când pata dispare și să frecați întotdeauna cu grijă pentru a nu lăsa pete mai clare pe pereți.

Pentru pereții acoperiți cu tapet, este recomandat să acoperiți imediat pata de ulei cu pudră de talc, să o lăsați să acționeze aproximativ 20 de minute și să o frecați cu un burete moale. Folosiți mișcări circulare foarte blânde. După aceea, pregătiți un amestec de apă rece, lichid de spălat vase (1 lingură pe litru de apă) și oțet alb (aceeași cantitate). Aplicați acest preparat pe perete cu un burete foarte curat și frecați ușor până când grăsimea a dispărut de pe tapet. Totuși, aveți grijă să nu frecați prea tare sau prea mult pentru a evita înmuierea hârtiei, care ar putea apoi să se rupă. Uscați-l bine cu o cârpă albă curată, tamponând suprafața, mai degrabă decât frecând-o.

Dacă nu ați văzut pata de ulei în acel moment, puneți o bucată de hârtie deasupra petei și aplicați-i un fier de călcat fierbinte sau un uscător de păr. Va trebui să schimbați hârtia, deoarece poate arde și nu va da rezultatele scontate. Acest sfat este recomandat și pentru petele de ulei de pe pereți cu vopsea colorată.

Dacă vopseaua de pe perete este fragilă, luați în mână de pudră de talc și apoi treceți-o prin mișcări circulare peste petele de ulei sau grăsime de pe perete. Lăsați pulberea să absoarbă grăsimea apoi, îndepărtați praful. Repetați până când pata dispare.

Un ultim sfat: curățați petele de ulei, grăsime sau petele de preparare a alimentelor de pe pereți cu o cârpă îmbibată în amoniac diluat în apă (folosiți-l în doze mici). Treceți-o peste pata cârpa înmuiată în soluție. Apoi, clătiți cu o cârpă curată umezită în puțină apă. Uscați bine.

Acordă o notă acestui articol!
Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!