Home Nou Cum se îndepărtează petele de gel?
Nou

Cum se îndepărtează petele de gel?

Urmareste-ne pe Google News

Pentru cei mai mulți dintre dvs., pătarea hainelor cu gel de păr sau cu gel antibacterian igienizant este ceva la care nu v-ați gândit în niciun moment. Uneori faceți greșeala de a lăsa să cadă din greșeală gelul pe care îl puneți în mâni sau în păr. Dar cum să scăpați de aceste pete cât mai rapid? Uneori nu este atât de simplu pe cât pare. În unele cazuri, chiar trebuie să vă dezbrăcați de acea haină și să o spălați rapid, înainte ca pata să pătrundă în țesătură. Dar ce puteți face dacă petele de gel au pătruns deja? Vă gândiți cum puteți să le îndepărtați? Pentru a veni în ajutorul dvs., am pregătit un ghid despre cum să vă spălați hainele, cum să eliminați aceste pete și ce să faceți în acel moment neașteptat când vă murdăriți. Vedeți mai jos sfaturile noastre.

Cum să îndepărtați petele de gel?

Pentru a îndepărta gelul, începeți prin a încerca să eliminați ușor petele de gel pentru a nu deteriora materialul. Pentru a elimina ce a mai rămas din fiecare pată, tamponați locul cu o cârpă curată, astfel încât să estompați la maximum resturile de gel.

Când observați că nu iese nimic pe cârpa curată, începeți să aplicați alcool izopropilic deasupra petei de gel folosind o cârpă curată. Tamponați locul cu cârpa umezită în acest alcool. Nu este nevoie să frecați, doar lăsați agentul de îndepărtare să înmoaie petele de gel. La final, spălați haina ca de obicei, la mașină sau manual.

Puteți înlocui alcoolul izopropilic cu o soluție formată din alcool, oțet și săpun lichid. Pentru început, turnați într-o găleată, 100 ml alcool, 20 ml oțet alb, 2 linguri de săpun lichid și 100 ml apă. Amestecați bine totul și aplicați soluția peste pată cu un burete. Apoi, lăsați produsul să acționeze cel puțin 10 minute și spălați rufele într-un mod obișnuit.

Un alt sfat este să îndepărtați petele de gel aplicând un detergent lichid peste pata de gel și să frecați locul cu un burete astfel încât detergentul să pătrundă în țesătură. Lăsați să acționeze, iar după aproximativ 15 minute clătiți și spălați haina cum o faceți de obicei.

Gelurile antibacteriane igienizante pot ajunge să vă păteze rochia sau puloverul dvs. preferat, și asta datorită compusului său numit clorhexidină. Iar pentru a îndepărta astfel de pete care conțin clorhexidină, va trebui să spălați hainele cu oxigen hiperactivat, cu percarbonat (percarbonat de sodiu) sau cu peroxid de hidrogen. Aceste produse de albire la plic, le puteți găsi în magazinele de specialitate și în unele supermarketuri.

De asemenea, o altă opțiune este să folosiți apă hidrogenată foarte fierbinte, care lasă pata aproape invizibilă, deși nu o va îndepărta complet.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!