Home Diverse, Nou Cum se îndepărtează plasticul lipicios?
DiverseNou

Cum se îndepărtează plasticul lipicios?

Pentru a curăța plasticul este important să înțelegem care este tipul materialului din care a fost confecționat. Unele obiecte sunt confecționate dintr-un material plastic cauciucat care este utilizat în finisarea diferitelor obiecte, pe toate învelișurile acestora. Plasticul este folosit pe scară largă în fabricarea dispozitivelor electronice cum ar fi smartphone-uri, tablete sau laptop-uri, precum și la confecționarea capacelor sau a carcaselor. Aparatele sau accesorii profesionale de igienă cum ar fi uscătoarele de par, dar și alte ustensile sunt confecționate, de asemenea din plastic.

În cazul în care plasticul este lipicios din cauza unei etichete sau a unui autocolant pe care l-ați dezlipit între timp, trebuie să curățați mai întâi zona cu pricina. Alcoolul îndepărtează plasticul lipicios de pe obiecte, iar în cele mai multe cazuri este de mare ajutor în eliminarea resturilor de adeziv, însă ar putea modifica, de asemenea, culoarea materialului plastic.

În acest sens, încercați să ștergeți o suprafață mică cu o cârpă din bumbac înmuiată în alcool pentru a vă asigura că nu decolorează materialul.

Cu toate acestea, cel mai bun produs pentru curățarea obiectelor din plastic cauciucat care devin lipicioase este amoniacul. Datorită proprietăților sale chimice, amoniacul curăță și degresează cu ușurință plasticul lipicios, prin urmare, acesta este cel mai adecvat produs de curățat pentru acest tip de material.

Cum se folosește amoniacul la curățarea obiectele?

Înainte să vă apucați să îndepărtați plasticul lipicios este recomandat să diluați amoniacului cu apă în părți egale, și în cazul în care murdăria este greu de eliminat, trebuie să frecați plasticul cauciucat cu o cârpă umezită direct în amoniac.

În plus, atunci când curățati plasticul cu produse ce conțin amoniac asigurați-vă că aveți încăperea bine aerisită (ventilată), deoarece, amoniacul produce vapori care sunt toxici și iritanți pentru ochi, sistemul respirator și pentru piele, datorita faptului că este alcalin. Prin urmare, atunci când doriți să curățați suprafețele interioare ale mașinii dvs., deschideți toate ușile pentru o ventilație adecvată.

Acordă o notă acestui articol!

Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!