Home Nou Cum se îndepărtează rugina de pe obiectele din metal?
Nou

Cum se îndepărtează rugina de pe obiectele din metal?

Datorită trecerii timpului, a îngrijirii slabe sau a depozitarii necorespunzătoare, anumite obiecte de metal încep să fie atacate de rugină, și în unele cazuri le acoperă complet, stricîndu-le atât aspectul exterior, cât și utilitatea. Din fericire, există câteva soluții și produse pentru a îndepărta rugina de pe obiectele din metal, iar unele le aveți în casă.

Există diferite modalități de a elimina rugina din metal. Prima, și poate cea mai eficientă și mai economică este folosirea foliei de aluminiu. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să tăiați pătrate sau fâșii de folie de aluminiu de aproximativ 10 centimetri pe o parte, să le umeziți în apă și să frecați cu ele pe metal. Imediat veți vedea că rugina dispare, este ca și cum folia de aluminiu ar fi un polizor. În final, ștergeți piesa metalică cu o cârpă de bumbac.

O altă soluție de îndepărtare a ruginii din metal este oțetul alb. Oțetul reacționează cu oxidul și îl dizolvă pentru a-l elimina din metal. Înmuiați metalul în oțet alb timp de câteva ore și apoi frecați rugina.
Dacă obiectul este prea mare pentru a-l înmuia direct în oțetul alb, turnați un strat pe suprafața ruginită și lăsați-l să acționeze un timp. De asemenea, puteți înmuia o bucată de cârpă în oțet și o puteți folosi pentru a freca metalul.

Un alt produs eficient în curățarea ruginii este carbonatul de potasiu. Lăsați-l să se înmoaie câteva ore și apoi curățați-l frecând bine, ca în cazul precedent.

O altă metodă eficientă de a îndepărta rugina din metal este de a aplica Coca-Cola, care conține mult acid fosforic, este perfectă pentru îndepărtarea ruginii. Puteți urma aceeași operațiune ca și cu oțetul și veți vedea cum rugina iese perfect.

De asemenea, puteți folosi soluții antirugină pe care le puți găsi în magazinele de feronerie, magazinele de vopseluri sau în hipermarketuri. Aceste aciduri oxalice vin cu o serie de instrucțiuni pe care trebuie să le urmați, astfel încât să obțineți toate rezultatele dorite. În general, acestea cer să purtați mănuși de cauciuc, ochelari de protecție și îmbrăcăminte de protecție și, de asemenea, să nu fumați și să nu inspirați direct vaporii de acid.
De asemena, pentru a elimina eficient rugina de pe obiectele din fier, producătorii recomandă să se urmeze câțiva pașii simpli, cum ar fi:

  • Se spălă produsul ruginit cu detergent și se uscă cu atenție.
  • Se amestecă 25 ml (o linguriță 5 ml) de acid oxalic cu 250 ml de apă caldă.
  • Se înmoaie produsul aproximativ 20 de minute sau până când obiectul poate fi curățat cu o cârpă sau perie de alamă.
  • Se spălă bine și se uscă obiectul după terminarea îndepărtării ruginei.

În cele din urmă, dacă doriți să obțineți un finisaj mai bun, puteți aplica un polish peste obiectele din metal, ce doar au fost curățate de rugină.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!