Home Nou Cum se îndepărtează rugina de pe un lanț de bicicletă?
Nou

Cum se îndepărtează rugina de pe un lanț de bicicletă?

Lanțul unei biciclete este una dintre acele părți care poate rugini foarte repede. Acest lucru se întâmplă în special atunci nu a fost suficient de lubrifiat sau uns pe timpul când a stat în ploaie sau frig. Rugina pe lanț are, de asemenea, un impact negativ asupra transmisiei puterii, iar lanțul se poate rupe în timp cu ușurință. Prin urmare, trebuie să-l curățați de rugină și să-l întrețineți în mod regulat. În cele ce urmează, vă vom arăta întreaga procedură, precum și produsele care pot îndepărta rugina de pe un lanț de biciclete.

Cum se îndepărtează rugina de pe un lanț de biciclete?

Dacă nu aveți un dispozitiv de curățare a lanțului, acesta trebuie curățat manual. Primul pas în îndepărtarea ruginii de pe lanț este detartrajul. Pentru a face acest lucru, utilizați o cârpă moale sau o perie pentru a îndepărta cea mai mare parte a murdăriei. Apoi, folosiți o perie fină sau o periuță de dinți veche pentru a îndepărta cu atenție toate particulele de murdărie de pe lanț, pinioane și toate celelalte componente ale bicicletei.

De asemenea, puteți folosi o cârpă veche îmbibată în benzină pentru a îndepărta rugina și orice exces de grăsime și murdărie de pe lanțul bicicletei. Cu toate acestea, asigurați-vă că purtați mănuși, astfel încât să fiți blând cu pielea.

Dacă lanțul bicicletei dvs. este ruginit sau corodat, cumpărați o lână de oțel 000. Umeziți-o în suc de lămâie și șlefuiți suprafețele ruginite ale lanțului cu ea. Dacă rugina persistă, utilizați acid citric.

Uleiul penetrant WD-40, de asemenea, îl puteți folosi pentru a dizolva rugina de pe oricare piesă a bicicletei dvs. Folosiți o cârpă curată pentru a îndepărta excesul de rugină sau murdărie și așteptați să se usuce totul.

O alternativă bună la produsele de mai sus, atunci când curățați rugina de pe lanțul pentru bicicletă, sunt șervețelele umede anti calcar și rugină sau șervețelele simple pentru bebeluși. Sunt rezistente la rupere și chiar și atunci când sunt înmuiate în ulei. Nu trebuie neapărat să purtați mănuși când folosiți această metodă de curățare. Așezați bicicleta pe ghidon și pe șa, frecați lanțul cu șervețele umede și rotiți pedalele astfel încât lanțul bicicletei să se miște. Nu veți îndepărta numai rugina, ci și murdăria și excesul de grăsime sau ulei.

Când terminați de curățat piesele ruginite, scoateți lanțul de pe bicicletă, desfăcându-i o zală. Înmuiați-l într-un lighean cu apă fierbinte sau în suc de lămâie timp de aproximativ 1 oră.

După trecerea timpului, scoateți lanțul din lichid, uscați-l și puneți-l la loc. Înainte de a folosi bicicleta, ungeți lanțul cu vaselină, ulei, sau spray pentru lanț.

Acordă o notă acestui articol!

Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!