Home Nou Cum se măsoară sticla ferestrei pentru a-o înlocui?
Nou

Cum se măsoară sticla ferestrei pentru a-o înlocui?

Urmareste-ne pe Google News

Dacă vi s-a spart un geam sau doriți să îl înlocuiți cu unul mai luxos, mai eficient din punct de vedere energetic și doriți să nu apelați la un meseriaș, trebuie să știți să îl măsurați corect. În acest fel, veți comanda o sticlă care poate fi instalată direct și nu necesită tăiere în timpul montajului în rama ferestrei.

Cum să măsurați corect o sticlă pentru ferestre?

Înainte de a comanda un nou geam, ar trebui să știți dimensiunile exacte. Prin urmare, trebuie să fiți foarte atenți atunci când efectuați măsurătorile, deoarece câțiva milimetri în plus sau în minus vă pot conduce la inexactități evidente. Din acest motiv, vă puteți confrunta cu probleme în momentul în care doriți să înlocuiți sticla unei ferestre.

Pentru a obține cele mai precise măsurători, va trebui să utilizați o ruletă de măsurat cu opritorul pe marginea sticlei sau a ramei. De asemenea, va trebui să notați dimensiunile în milimetri. De exemplu, o fereastră de 75x55cm, echivalează cu 750x550mm.

Daca geamul dvs. este spart, tot ce trebuie să faceți este să luați măsura din interiorul tocului ușii, scăzând 2 până la 4 mm sau 6mm pe înălțime cât și pe lățime pentru a obține dimensiunea geamului. De exemplu, dacă dimensiunea cadrului dvs. este de 750x550mm, va trebui să comandați un geam de 746x546mm.

Pe de altă parte, în cazul în care sticla are doar o mică crăpătură, dar este intactă, trebuie doar să măsurați înălțimea și lățimea și să notați dimensiunile.

Cum să măsurați grosimea unui geam?

Dacă geamul dvs. este crăpat, puteți folosi un șubler. Iar dacă geamul este pur și simplu spart, măsura o veți afla puțin mai greu. În general, un geam dublu standard are 24 mm (4/16/4), iar o placă de geam are de foarte multe ori 4 mm grosime. Cu toate acestea, trebuie să rețineți totuși că grosimea sticlei ferestrei este de obicei un multiplu de doi (24 mm, 28 mm, 30 mm, 32 mm etc.).

De asemenea, atunci când faceți măsurătoarea trebuie să aflați în primul rând lățimea ramei ferestrei, apoi să scădeți din valoarea rezultată distanța de la marginea ramei ferestrei la sticlă din exterior și din interior. În acest caz, va trebui să luați ca valoare referință o ușoară abatere de plus-minus 3 mm.

Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!