Aveți mai multă sfeclă și vă e teamă că se strică? Nu vă faceți griji, o puteți introduce în frigider și vă puteți bucura de acești tuberculi o lungă perioadă de timp. Aromele și nutrienții rămân neschimbate, datorită temperaturii reci constante, care stopează procesul de oxidare și de profilare a bacteriilor, privând-o astfel de oxigen și asigurând astfel controlul prospeţimii şi calității legumei. Prin urmare, pentru depozitarea de înaltă calitate a acestei rădăcini, trebuie să știți cum să depozitați corect sfecla în frigider.
Cum se păstrează sfecla crudă?
Există mai multe moduri de a păstra sfecla roșie în frigider, printre care:
- Sfecla crudă se poate păstra câteva săptămâni în pungi și folii cu multiple perforații, care datorită micro-găurilor de aerisire, elimină excesul de umiditate și păstrează mai mult timp prospețimea legumei. Înainte de ambalare, este necesar să curățați bine rădăcinile și bucățile mari de murdărie, și să le puneți nespălate în pungi de plastic.
- Cel mai frecvent, sfecla este depozitată în pungi de vidat. În acest caz, trebuie să spălați și să desfrunziți bine sfecla. Înainte de a-o pune în pungi, aceasta trebuie ținută într-o soluție salină. Perioada de valabilitate este de până la 30 de zile sau chiar mai mult.
- Puteți pune sfecla crudă în pungi de hârtie; nu trebuie să o spălați înainte de ambalare. Cât timp poate fi păstrată sfecla la frigider în acest fel? În acest caz, perioada de valabilitate nu este mai mare de 2 săptămâni.
- De asemenea, o puteți păstra cel mai bine în recipiente speciale din plastic. Secretul acestor cutii sau caserole constă în capacele cu închidere etanșă, care creează condiții optime de păstrare pentru o perioadă de 1-2 luni.
- Sfecla crudă tocată, o puteți păstra în congelator un timp îndelungat. În primul rând, spălați-o și decojiți-o, apoi tăiați-o cubulețe mici sau dați-o prin răzătoare. În congelator, astfel de sfeclă se păstrează câteva luni, dar după decongelare, este potrivită doar pentru prepararea ciorbelor.
- Într-un recipient, împreună cu alte legume, sfecla nespălată și nedecojită, o puteți păstra la frigider până la 3 zile.
Cum se păstrează sfecla fiartă?
Odată fiartă, sfecla roșie poate fi păstrată foarte bine la congelator. O puteți păstra în următoarele diferite:
- Sfecla fiartă poate fi păstrată aproximativ 2 zile la frigider și la o temperatură de +6 – +8 grade. În același timp, merită să o puneți într-o farfurie de porțelan și să o acoperiți cu un capac.
- De asemenea, puteți să înfășurați sfecla gătită în folie alimentară și să o țineți în frigider 4-5 zile.
- Ambalați sfecla fiartă în vid și păstrați-o la frigider pentru cel puțin aproximativ 2 luni. Sfecla gătită și ambalată în vid își păstrează intacte proprietățile nutritive și este excelentă pentru a-o consuma singură sau în salate, sau pentru a-o folosi pentru a prepara diverse mâncăruri.
- Puteți păstra sfecla fiartă în congelator o lungă perioadă de timp. În acest caz, începeți prin a-o spăla, decoji și fierbe, apoi tăiați-o în cuburi mici. În final, introduceți cuburile într-o pungă etanșă și transferați-o în congelator. Prin această metodă de depozitare, puteți păstra sfecla fiartă în congelator o perioadă de până la 3 luni de zile. Dacă temperatura din congelator este de -18 grade sau mai joasă, atunci durata de valabilitate a legumelor cu proprietățile sale crește la 6 luni.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.