Apa de mărar este o infuzie din semințe de mărar bogată în vitamine, minerale și nutrienți. Datorită compoziției sale unice, a fost utilizată încă din cele mai vechi timpuri pentru tratarea multor afecțiuni. Spre exemplu, în Egiptul antic era adesea folosită ca agent antispastic și antiinflamator. În timp, și-a dovedit eficacitatea și a fost utilă în special pentru cât și pentru adulți. Să vorbim mai multe despre beneficiile apei de mărar în acest articol.
Cuprins
Care sunt proprietățile și compoziția apei de mărar?
Proprietățile benefice ale apei de mărar se datorează compoziției valoroase ale semințelor sale. Să ne gândim că doar, o mică sămânță de mărar conține uleiuri esențiale, acizi oleic și linoleic, flavonoide, caroten și vitaminele A și C care au un efect relaxant asupra musculaturii netede (spasme) a stomacului care cauzează dureri abdominale, și de asemenea, conține vitamina B care proprietăți antioxidante și protejează celulele sănătoase ale corpului de agenții străini și substanțele nocive.
Mai mult, semințele de mărar sunt folosite ca ceai datorită fierului din acestea, care îmbunătățește circulația sângelui și promovează formarea hemoglobinei. Manganul este necesar pentru funcționarea normală a sistemului nervos, este implicat și în formarea imunității și crește apărarea organismului. În ultimul rând, sursa sa de zinc contribuie la funcționare a tractului digestiv.
La ce boli ajută apa de mărar?
Scopul principal al apei de mărar este normalizarea funcției tractului gastrointestinal și în special a intestinelor. Dar infuzia de mărar are multe alte proprietăți utile care îi permit să fie folosită pe scară largă. Calmează durerea, îmbunătățește pofta de mâncare, are proprietăți bactericide. Și este adesea folosită în caz de:
- inflamație;
- cistită;
- eliminarea insomniei;
- halena (halitoza) respirația urât mirositoare;
- durere de stomac;
- gastrită;
- insuficiență cardiacă;
- spasme intestinale;
- flatulență;
- dispepsie;
- ciroză hepatică;
- balonare;
- constipație;
- scăderea poftei de mâncare;
- angina pectorală;
- boli renale, cum ar fi pietrele la rinichi;
- tensiune arterială crescută;
- tuse uscată seacă fără expectorație;
- traheită;
- hipertensiune arterială;
- edem;
- probleme în timpul sarcinii;
- prevenirea bolii canceroase umane;
- creșterea lactației;
- durere asociată cu menstruaţia;
- cistită.
Cum se face apa din semințe de mărar?
Pentru a pregăti infuzie de mărar acasă, este nevoie nevoie de câteva ingrediente și ustensile:
- 1 lingură de semințe de mărar;
- 1 litru de apă clocotită;
- termos;
- sită.
Mod de preparare și utilizare:
- Se adaugă semințe de fenicul în apa clocotită din termos și se lasă la infuzat timp de 1 oră;
- În același timp, termosul, se poate înlocui cu un borcan, strângând bine capacul cu filet;
- Se înfășoară într-un prosop sau o cârpă. Este necesar ca semințele să se infuzeze bine;
- După o oră, infuzia obținută se strecoară printr-o sită fină;
- În final, se bea câte 2 pahare pe zi: 1 pahar dimineața, 1 seara;
- În caz de balonare și colici, doza poate fi crescută până la 3-4 pahare pe zi.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.