În sezonul vară-toamnă regele printre fructe este fără îndoială strugurele. Iar, pentru cei care vor să îl deguste sau să folosească în rețete pe tot parcursului anului, trebuie să cunoască modalitățile corecte prin care pot păstra și conserva acest fruct delicios ce se numește strugure. În cele ce urmează, le vom prezenta rând pe rând.
Cum păstrezi strugurii?
O primă modalitate bună de păstra strugurii este de a-i congela. Pentru a face acest lucru în mod corespunzător, pregătiți-i mai întâi: spălați-i și întindeți-i pe o cârpă sau un șervețel timp de aproximativ un sfert de oră, astfel încât să se usce. După, așezați-i pe un platou sau orice alt recipient de bucătărie, cel mai indicat ar fi să aibă capac și să fie suficient de mare, încât să nu stea îngrămădiți (în caz contrar, strugurii vor fi congelați vrac și, prin urmare, va fi mai dificil să-i separați și să-i folosiți). După ce ați terminat de așezat, puneți-i la congelator și lăsați-i între 4 și 5 ore, și după îi puteți folosi în orice rețetă. Dacă doriți doar să-i păstrați, lăsați-i la frigider până îi folosiți, dar amintiți-vă că cu cât îi lăsați mai mult, cu atât își vor pierde aroma și textura.
Notă: Dacă vă plac aromele foarte dulci, vă recomandăm să pulverizați zahăr pe struguri înainte de a-i congela și să urmați instrucțiunile de mai sus. De asemenea, înainte de a-i congela, puteți face pachete pentru a împărți porțiile sau puteți face frigărui din struguri cu un băț.
Un alt mod de a păstra strugurii pe tot parcursul anului este de a-i steriliza: Folosiți borcane de sticlă și sterilizați-le. Umpleți borcanele cu boabe de struguri, apă, zahăr, apoi strângeți bine capacele și fierbeți-le. Borcanele se păstrează în pivniță, departe de razele soarelui.
O altă modalitate de a conserva și păstra acest fruct delicios este de a face gemuri și marmelade, care pot fi apoi folosite la micul dejun sau pentru a umple mijlocul prăjiturilor: fierbeți strugurii cu o jumătate din greutatea lor de zahăr, și la cald, treceți-i printr-un separator pentru a elimina sâmburii.
Și în final, puteți păstra strugurii în alcool, deoarece sunt foarte delicioși. Îi puteți conserva în câteva minute și consuma la trei luni după preparare: este suficient să spălați și să uscați perfect strugurii, să îi așezați rând pe rând într-un borcan de sticlă și să îi acoperiți cu țuică sau votca.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.