Home Frumusete Din ce cauză părul devine mai luminos vara?
Frumusete

Din ce cauză părul devine mai luminos vara?

Urmareste-ne pe Google News

Există anumite momente în care părul devine mai luminos, în special în sezonul cald, fără a se face niciun tratament. V-ați întrebat vreodată de ce? Iată de ce părul are o luminozitate mai mare vara!

Soarele deschide culoarea firului de păr

Fără îndoială, soarele este agentul extern care luminează cel mai mult vara și dacă vă întrebați de ce, trebuie să știți că combinația dintre radiațiile solară (razele UVA/UVB) și oxigenul din aer afectează granulele de melanină, pigmentul responsabil pentru culoarea părului, oxidând și generând aspectul așa-numitelor reflexe naturale. Acest lucru se întâmplă cu mult mai multă intensitate pe părul natural (în special blond și cenușă) care nu este supus coloranților, coloranților, extensiilor etc., deși părul vopsit este afectat și de o decolorare mai rapidă și, în multe cazuri, duce chiar la o schimbare de nuanță.

Părul expus la soare nu numai că devine mai luminos, ci și mai fragil: capul este cea mai expusă parte a corpului la radiațiile solare; prin urmare, este esențial să activăm un proces de prevenție eficient și constant. Consecințele expunerii la soare sunt în principal estetice și reversibile; cu toate acestea, singura modalitate de a restabili sănătatea părului și culoarea sa originală, este tunderea.

Clorul și apa mării dăunează părului

Același lucru este valabil și pentru sarea din apa mării și clorul din piscine. Ambele afectează cheratina părului prin oxidarea acestuia, determinând tonul natural să varieze spre unul mai deschis și făcându-l mai uscat, mai dur și deteriorat.

Clorul apei din piscină este extrem de nociv pentru părul vopsit, deoarece îi poate schimba foarte mult culoarea, făcând, de exemplu, părul să dobândească un ton portocaliu ușor verzui sau foarte neatractiv.
În cele din urmă, părul își deschide culoarea, datorită faptului că vara este mult mai slab și mai puțin sănătos în această perioadă a anului decât în ​​timpul iernii.

În oricare dintre cele două situații de mai sus, se recomandă întotdeauna utilizarea unor produse specifice, care au drept scop protejarea părului de expunerea la razele soarelui, sarea din apa mării și clorul din piscine, astfel încât să îl mențină hidratat, moale și strălucitor. De exemplu: spray-urile de păr cu protecție solară, măștile nutriționale pentru păr și pălăriile sunt eficiente împotriva degradării părului pe timpul verii.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!