Zahărul este unul dintre alimentele care, teoretic, nu se strică și, prin urmare, nu are o dată de expirare. Dar pentru asta, trebuie depozitat corect. De fapt, zahărul poate fi păstrat fără probleme timp de 5 ani cu condiția ca ambalajul său să fie sigilat. Dar dacă l-ați desfăcut deja și doriți să știți cum să păstrați corect zahărul, continuați să citiți acest articol.
Cuprins
Cum se păstrează zahărul?
Una dintre principalele caracteristici ale zahărului este capacitatea sa de a absorbi umiditatea și mirosurile, din acest motiv este indicat să-l păstrați bine sigilat și departe de condimente sau arome care i-ar putea altera gustul și aroma. Iată câteva moduri simple:
1. Folosiți un recipient etanș
Cea mai bună modalitate de a păstra zahărul este să-l turnați într-un borcan sau recipient ermetic. Acest lucru va preveni pătrunderea aerului, umidității și mirosurilor care pot afecta calitatea zahărului. Borcanul trebuie închis ermetic pentru a evita pe cât posibil pătrunderea aerului.
2. Adăugați prosoape de hârtie absorbante în recipient
Poate suna puțin ciudat, dar plasarea unei bucăți de hârtie absorbantă în recipientul în care ați pus zahărul ajută la combaterea umidității. Desigur, este important ca acesta să fie schimbată din când în când pentru a menține mereu prospețimea zahărului.
3. Depozitați zahărul împreună cu boabe de orez
O altă modalitate este să puneți zahărul într-un recipient alături de boabe de orez. Boabele de orez vor ajuta la absorbția umidității și astfel va împiedica lipirea zahărului. Cu toate acestea, aveți grijă să nu puneți zahărul prea aproape de orez, deoarece boabele de orez pot schimba gustul zahărului.
4. Depozitați recipientul într-un loc uscat
Cel mai important lucru este să păstrați zahărul departe de umiditate și într-un loc răcoros și, dacă se poate, întunecat, deși acesta din urmă nu contează foarte mult dacă consumați în mod regulat zahăr.
Rețineți: nu este recomandat să depozitați zahărul în frigider, din cauza umidității pe care o generează acest aparat și, prin urmare, ar putea întări tot zahărul, făcându-l mai greu de folosit.
Cât durează zahărul la temperatura camerei?
Zahărul rafinat rezistă temperatura camerei timp de 2 ani. La fel ca și restul îndulcitorilor. De fapt, zahărul poate fi păstrat la nesfârșit dacă este închis ermetic.
În ceea ce privește zahărul brun, acesta este puțin mai umed decât zahărul alb, din acest motiv, timpul de păstrare este redus considerabil, așa că îl puteți stoca aproximativ 4 luni de zile.
La rândul său, zahărul pudră, fiind o pudră, are o durată de valabilitate estimată la 18 luni.
Ce să faceți dacă zahărul s-a întărit?
Dacă zahărul dvs. s-a întărit sau s-a pietrificat, dar nu și-a schimbat culoarea sau mirosul, îl puteți adăuga în continuare în alimente. De obicei un astfel de zahăr, își schimbă aspectul, dar nu și proprietățile.
Dacă zahărul a absorbit umezeală, îl puteți folosit pentru a face gemuri, compoturi și produse de patiserie.
În schimb, dacă zahărul are un miros foarte puternic sau și-a schimbat foarte mult culoarea, este mai bine să-l aruncați.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.