Home Auto Cum se poliseaza masina? Iată care sunt pasii pentru polisarea masinii
Auto

Cum se poliseaza masina? Iată care sunt pasii pentru polisarea masinii

Menținerea vopselei mașinii dvs. în stare bună trebuie să fie un obiectiv de lungă durată. Pentru a evita deteriorarea permanentă a vopselei, este bine să lustruiți mașina o dată pe an și să o polisati o dată la două luni.

Urmați pașii simpli din acest articol pentru a avea o mașină strălucitoare!

Pașii necesari pentru a polisha o mașină

Polisarea mașinii poate părea o procedură dificilă, însă nu este. Tot ce trebuie să faceți este să urmați câțiva pași simpli pentru a a obține o culoarea strălucitoare a autovehiculului dvs.

Polisați mașina pas cu pas!

Spălați mașina

În primul rând, îndepărtați toate murdăria, praful și murdăria adunată pe întreaga caroserie. Trebuie să faceți acest lucru cu un detergent special, deoarece folosirea unor detergenți de spălat vase pe termen lung pot fi extrem de periculoși pentru vopsea, datorită faptului că au proprietatea de a roade prin frecare. Din moment ce ați terminat, îndepărtați toată soluția aplicată cu furtunul de apă sub presiune.

Uscare completă a autovehiculului

Eliminați toată apa de pe suprafața autovehiculului cu o cârpă moale sau un prosop curat.

Alegeți un loc bun

Înainte de a începe polisarea, ar trebui să parcați mașina într-un loc în care există umbra, deoarece folosirea la soare a oricărui produs de lustruire poate lăsa semne pe vopsea. De asemenea, nu trebuie să o parcați sub un copac, deoarece pot cădea frunze, ramuri sau excremente de animale.

Eliminarea zgârieturilor

În continuare trecem direct la eliminarea defectelor. Zgarieturile profunde ar trebui eliminate cu un creion special. Acest lucru nu poate elimina complet daunele, însă le poate face aproape invizibile.

Alegeți o mașină de polisat și lustruit

Dacă decideți să utilizați o mașină de polisat si lustruit, rețineți că puteți alege o mașină de mare viteză, care ofer rezultate mai bune, cu toate acestea folosirea acesteia necesită o anumită experiență, și de asemenea, puteți alege o mașină de lustruire cu plăci rotunde, care este mai simplu de folosit decât mașina de mare viteză și poate oferi rezultate destul de bune.

Aplicați o pastă pentru lustruire

Trecem la alegerea pastei/cearei. Acestea provin de la diferiți producători și au proprietăți diferite.
Există multe tipuri de paste și produse pentru a polisa mașina. Vă sfătuim să folosiți pastele “3M” fabricate în America, deoarece conțin amestecuri foarte bune care au un grad profesional de luciu. Acestea pot fi achiziționate în tuburi de 1 kg. Rețineți că există trei tipuri de pastă: abrazivă fină, pastă abrazivă medie-fină și pastă neabsorbită.

Procedura de polishare

  1. Aplicați pasta pe mașina de lustruit (pasta trebuie pusă pe placa rotundă) sau aplicați o cantitate mică de pastă/ceară direct pe mașină.
  2. Apoi, fără a opri mașina, cu ajutorul mașinii de lustruit împrăștiați pasta uniform pe suprafața pe care lucrați în mișcări circulare mici până când mașina începe să strălucească.
  3. Lucrați pe zone mici, deoarece va fi mai ușor datorită faptului că produsul se poate usca și va fi mai greu de lustruit.
  4. Pentru ca produsul pentru lustruit să nu ajungă în în colțuri sau în alte zone nedorite ale caroseriei mașinii dvs., puneți bandă adezivă.
  5. Curățați pasta de lustruire rămasă cu o cârpă curată din microfibră.

Cum se poliseaza autovehicolul?

Iată care sunt modalitățile de a lustrui o mașină:

Manual/cu mânușa pentru polish
În acest caz puteți polisha masina destul de rapid și dar este un proces oarecum laborios. Această metodă este recomandată tratarea zonelor mici sau direct în zonele în care polisorul nu ajunge.

Cu mașină pentru lustruit
Este cea mai bună opțiune de a lustrui zonele mari ale mașinii. Procesul de polisare realizat cu ajutorul mașinii de lustruire presupune obținerea unor rezultate mult mai bune decât procesul realizat manual și mai mult decât atât, efortul va fi mult mai mic și va dura mult mau puțin timp.

Comentarii pe Facebook
5/5 - (2 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!